Now Reading
SCAN: Bloga šeima

SCAN: Bloga šeima

SCAN: Bloga šeima

NAUJIENOS IŠ ŠIAURĖS

Viskas, ką gali padaryti – tai būti šalia.

Mikaelis – kolegų gerbiamas teisėjas. Jis griežtas tėvas, kuriam sunku bendrauti su vaikais. Kartu su dviem sūnumis, antra žmona ir prie vežimėlio prirakintu tėvu Mikaelis gyvena erdviame bute. Vieną dieną ateina žinia, kad mirė jo pirmoji žmona, o netrukus ant namų slenksčio pasirodo ir jo suaugusi dukra Tilda, kurią jis matė labai labai seniai. Netrukus Tilda užmezga artimus ryšius su savo naujuoju broliu Danieliu. Tėvas įtaria kraujomaiša kvepiančius santykius ir ima reikalus tvarkyti savais būdais. „Bloga šeima“ subtiliai nagrinėja uždarą teisėjo Mikaelio būdą ir šiaurietišką temperamentą. Viena vertus, jis siekia žmogiško supratimo ir draugystės, kita vertus – slepiasi už akmeninio veido ir lyg apsėstas bando palaikyti geležinę tvarką šeimoje.

„Manęs dažnai klausia, kodėl žmonės mano filmuose nesikalba, susitinka ir po to tampa geresni. Bet man atrodo, kad būtent taip ir turėtų būti filmuose. Kadangi aš nieko nesuprantu apie kiną, vienintelis būdas man kurti filmus – kurti juos apie gyvenimą. Taip, kaip aš jį matau“, – sakė Aleksi Salmenperä.

Apdovanojimai – Tarptautinis Berlyno kino festivalis – Panoramos programa

Režisierius: Aleksi Salmenperä
Scenarijus: Aleksi Salmenperä
Operatorius: Tuomo Hutri
Montažas: Samu Heikkilä
Music: Ville A. Tanttu
Vaidina: Ville Virtanen, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen

Aleksi Salmenperä gimė 1973-iaisiais. 1992 metais pradėjo studijuoti architektūrą, tačiau metė ir 1996 metais įstojo į Helsinkio menų ir dizaino universiteto Kino ir televizijos fakultetą, kur 2003 metais įgijo scenaristo ir režisieriaus specialybę. Aleksi Salmenperä režisavo keletą trumpametražių filmų, tarp jų daug apdovanojimų pelniusį „Plaustas sukasi aplink“ (2001). Sukūrė keletą televizijos filmų, iš kurių garsiausias – „Kelias į Edeną“ (2003). Lietuvos žiūrovai jau anksčiau galėjo susipažinti su šio režisieriaus kūryba, „Scanorama“ rodė jo filmą „Tėvai-vaikai“ ir „Vyro darbas“.

Originalo kalba – suomių
Titrai – lietuvių, anglų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top