Now Reading
SCAN: Mergaitė

SCAN: Mergaitė

NAUJIENOS IŠ ŠIAURĖS

Bet aš galiu ir pati savimi pasirūpinti.

Švedijos kaime dešimtmetė mergaitė žengia pirmuosius žingsnius į suaugusiųjų pasaulį. Jos tėvai išvažiuoja į Afriką (gelbėti pasaulio) ir dukrą palieka prižiūrėti tetai. Tačiau jai ši užduotis per sunki – dienomis jai rūpi alkoholis, o vieną vakarą ji iškeliauja su draugu plaukioti jachta ir negrįžta. Prasideda kartais tragiška, o kartais švelniai juokinga ir labai nuoširdi mergaitės kelionė. Kelionė su daugybe išbandymų.

„Kai kuri filmą, tiesiog bandai viską padaryti kuo geriau, tad net negalvoji, kokie žmonės tą filmą žiūrės. Dabar, kai juosta jau baigta, ji man panašesnė į filmą apie vaikus, tačiau skirtą suaugusiems. Bet aš būsiu labai laimingas, jeigu jį pažiūrės ir jaunuomenė, juk galų gale aš bandžiau kažką papasakoti apie vaiko gyvenimą“, – sakė režisierius Fredrikas Edfeldtas.

Apdovanojimai – Tarptautinis Berlyno kino festivalis – geriausias debiutinis filmas; Tarptautinis Atėnų kino festivalis – publikos prizas

Režisierius Fredrik Edfeldt
Scenarijus Karin Arrhenius
Operatorius Hoyte van Hoytema
Montažas Bernhard Winkler
Muzika Mad Planet, Dan Berridge
Vaidina Blanca Engström, Shanti Rooney, Annika Hallin, Tova Magnusson Norling

Fredrikas Edfeldtas gimė 1972 metais Švedijoje. Studijavo kino teoriją ir masinę komunikaciją Stokholmo universitete bei kino gamybą Stokholmo kino akademijoje. Taip pat dirbo Švedijos televizijoje. „Mergaitė“ – pirmasis režisieriaus ilgametražis vaidybinis filmas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top