Now Reading
SCAN: Angelas

SCAN: Angelas

SCAN: Angelas

NAUJIENOS IŠ ŠIAURĖS

„Dievas yra visur“, – sakydavo tėtis. O aš manydavau, kad Dievas yra vagis. Vagis, kuris pasiima tai, kas geriausia.

Lėjos gyvenimas staiga žiauriai pasikeičia, kai jos motina grįžta pas buvusį vyrą Olę. Strindbergiškas tėvų mirties šokis paveikia mergaitės brandą. Suaugusi Lėja vis dažniau linksta apsvaigti ir taip susitvarkyti su kasdienybės iššūkiais. Lėja pastoja ir pagimdo dukrą Sonją. Ji nori nustoti vartoti narkotikus ir pradėti naują gyvenimą. Tačiau netrukus supranta, kad tai ne jos jėgoms. Merginai tenka priimti drąsų ir, atrodo, neįmanomą sprendimą.

„Šis filmas prasidėjo kaip dokumentinė juosta „Pijos pasaulis“. Aš dvejus metus sekiojau savo draugę narkomanę. Gatvėje, kalėjime, lydėjau į kiekvieną detoksikaciją, klausiausi jos monologų ant mamos sofos. Aš gyvenau su ja ir daugiau nebegalėjau žiūrėti, kaip jos visas gyvenimas eina velniop. Ji norėjo mirti. Svarbiausia tapo ją išgelbėti. Pija pradėjo abejoti, ar nori to dokumentinio filmo, todėl nusprendžiau sustabdyti projektą. Nufilmuota juosta buvo užrakinta spintoje. Bet tuomet mes pradėjome kalbėtis. Pija tikėjo, kad būta priežasties, kodėl mes susitikom, kodėl man teko visa tai pamatyti. Tad aš parašiau vaidybinio filmo „Angelas“ scenarijų“, – pasakojo Margreth Olin.

Apdovanojimai – Apdovanojimai „Amanda“ (Norvegija) – geriausia antrojo plano aktorė

Režisierė: Margreth Olin
Scenarijus: Margreth Olin
Operatorius: Kim Hiorthøy
Montažas: Helge Billing
Music: Thomas Robsahm
Vaidina: Maria Bonnevie, Gunilla Röör, Antti Reini, Börje Ahlstedt, Helene Michelsen

Margreth Olin gimė 1970 metais Norvegijoje; baigė Voldos koledžą. Parašė kelių apdovanojimus gavusių dokumentinių bei vieno trumpametražio vaidybinio filmo scenarijus ir juos režisavo. 2000 metais sukūrė pirmą vaidybinį filmą „Apsirijimas“. Lietuvos žiūrovai matė jos filmus „Mano kūnas“ bei „Žalias jaunimėlis“.

Originalo kalba – norvegų
Titrai – lietuvių, anglų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top