Now Reading
SCAN: Vegasas

SCAN: Vegasas

SCAN: Vegasas

NAUJIENOS IŠ ŠIAURĖS

Kai esi laimingas, nereikia priežasties būti laimingam.

Tai trijų benamių paauglių – Tomo, Marianos ir Terjės – istorija. Po to, kai žiauriai sumuša Tomo mamą, socialinės tarnybos paauglį išsiunčia į vaikų namus. Niekas jam nepasako, kur yra jo brolis, tad Tomas nusprendžia surasti jį pats. Vaikų namuose jis sutinka draugų – nesėkmių persekiojamą Marianą ir, rodos, iš visai kitos planetos atkeliavusį Terję. Trijulė turi bendrą troškimą, tad kartu jie pradeda meilės ir neapykantos kupiną kelią. Niekam ši kelionė nesibaigs, kaip tikėtasi, bet galbūt jie susiras sau tikruosius namus?

„Norvegija yra labai turtinga šalis, tokiems vaikams tai gal netgi geriausia vieta žemėje. Bet daugiau kaip 80 000 nepilnamečių auga vaikų namuose, nes jų tėvai tiesiog nesugeba jais pasirūpinti. Iš jų maždaug 90 procentų galiausiai įklimpsta į narkotikus arba pasuka nusikalstamu keliu. Norvegijoje dabar apie tai labai daug kalbama, vyksta „Vegas“ seansai, į kuriuos renkasi politikai ir ekspertai bei diskutuoja apie tai ir ieško sprendimų“, – sakė režisierius Gunnaras Vikene.

Apdovanojimai – Geteborgo kino festivalis – dalyvavo konkursinėje programoje; Talino kino festivalis „Juodosios naktys“ – Žiuri prizas; Romos kino festivalis –Specialus paminėjimas; Lubeko Šiaurės šalių kino festivalis – Žiuri prizas; Apdovanojimai „Amanda“ (Norvegija) – geriausias scenarijus

Režisierius: Gunnar Vikene
Scenarijus: Gunnar Vikene, Torun Lian
Operatorius: Marek Septimus Wieser
Montažas: Jon Endre Mørk
Vaidina: Karoline Stemre, Jørgen Hausberg Nilsen, Sindre Kvalvåg Jacobsen

Gunnaras Vikene gimė 1966-aisiais Norvegijoje. Jis yra žinomas scenaristas ir režisierius. Išgarsėjo šiltais šeimai skirtais filmais. Nuo 1993-ųjų yra sukūręs per šimtą reklamos klipų. Laimėjo įvairių prizų tarptautiniuose ir Norvegijos kino festivaliuose. Jo pirmasis vaidybinis filmas „Krentantis dangus“ susilaukė didelės sėkmės Norvegijoje, o kitas režisieriaus darbas – „Kibirkštis“ – buvo pristatytas Berlyno kino festivalyje. 2008-aisiais šį filmą rodė ir „Scanorama“. G. Vikene taip pat yra laimėjęs daugybę apdovanojimų už savo muzikinius klipus, reklamas, trumpametražius bei dokumentinius filmus.

Originalo kalba – norvegų
Titrai – lietuvių, anglų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top