Now Reading
SCAN: Svajonių šalis

SCAN: Svajonių šalis

SCAN: Svajonių šalis

Ar tikrai viską galima įkainoti?

„Svajonių šalis“ – tai filmas apie tautą, atsidūrusią kryžkelėje. Krizė sukrėtė Islandiją tuoj po to, kai vyriausybė ėmėsi milžiniško šalies istorijoje projekto – pastatyti didžiausią užtvanką Europoje. Prie Rytų Islandijos fiordų stovinčiai aliuminio lydymo bendrovei „Alcoa“ užtvanka tiekia labai pigią elektrą. Šiandien Islandija turi milžinišką skolą ir labai miglotą ateitį.

„Politikams ir žiniasklaidai visai neįdomu, ką daro aliuminio kompanijos. Jeigu žaidi šachmatais, turi išstudijuoti priešininko žaidimo stilių: jo ėjimus, kontekstą, kaip jis tapo šachmatininku. Islandijoje buvo nuspręsta nestudijuoti aliuminio kompanijos „Alcoa“ konteksto“, – sako režisierius Andri Snæras Magnasonas.

Apdovanojimai– Dalyvavo Toronto kino festivalyje „Hot Docs“, Geteborgo kino festivalyje.
Režisieriai: Þorfinnur Guðnason, Andri Snaer Magnason
Operatoriai: Þorfinnur Guðnason, Gudmundur Bjartmarsson, Hjalti Stefánsson, Bergsteinn Björgúlfsson Montažas: Eva Lind Höskuldsdóttir
Music: Valgeir Sigurdsson

Þorfinnuras Guðnasonas yra vienas iš geriausių islandų dokumentininkų. Režisierius 1987-aisiais baigė mokslus Kalifornijos menų ir amatų koledže. Daug metų Þorfinnuras Guðnasonas dirbo operatorium, montuotoju ir prodiuseriu Islandijos televizijoje. Andri Snæras Magnasonas yra vienas iš garsiausių jaunų islandų rašytojų. Jis kuria romanus, poeziją, pjeses, trumpas istorijas ir esė. Magnasono darbai publikuoti jau daugiau kaip 25-iose šalyse. Jo knyga „Svajonių šalis – gidas pasimetusiai šaliai surasti save“ taip pat nagrinėja šiuos klausimus. „Svajonių šalis“ – Magnasono kino debiutas.

Originalo kalba – islandų
Titrai – lietuvių, anglų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top