Now Reading
SCAN: Videokratija

SCAN: Videokratija

SCAN: Videokratija

Būdamas televizijoje, esi dešimčia žingsnių aukščiau už visus kitus.

Pasak filmo autorių, dabartinė Italijos valdymo sistema nėra demokratija – tai videokratija. Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi, derindamas politiką ir televizijos verslą, sukūrė unikalią sistemą. Jam priklausantys TV kanalai nenustodami transliuoja pusnuoges merginas ir iš esmės atspindi jo paties charakterį bei skonį. Režisierius Erikas Gandini gyvena Švedijoje, tačiau gimė ir užaugo Italijoje. Dabar jis grįžta į savo gimtąją šalį ir atskleidžia, kaip šis TV eksperimentas per pastaruosius 30 metų pakeitė šalį ir jos piliečius.

„Buvau priblokštas fakto, jog tiek daug televizijos kanalų priklauso vienam žmogui – Silvio Berlusconi‘ui. Joks kitas italas neturėjo tokios milžiniškos įtakos komercinės televizijos raidai. Jau 30 metų jam priklausantys televizijos kanalai atspindi tik jo asmenybę. Tai man kelia klausimą, kaip visa tai veikia italų tautos sielą?“ – klausia režisierius Erikas Gandini.

Apdovanojimai – Linco kino festivalis „Crossing Europe“ – geriausias dokumentinis filmas.

Režisierius: Erik Gandini
Scenarijus: Erik Gandini
Operatoriai: Manuel Alberto Claro, Lukas Eisenhauer
Montažas: Johan Söderberg
Muzika: Krister Linder, David Österberg, Johan Söderberg

Erikas Gandini gimė ir užaugo Italijoje. Jo pirmasis dokumentinis filmas „Raja Sarajevo“ (1994) pasakojo apie būrį draugų apsuptame Sarajeve. Juostą režisierius nufilmavo nedidele Hi-8 kamera karo metu. Filmas italui pelnė tarptautinį pripažinimą. Nuo tada Erikas Gandini kuria dokumentinius filmus, dauguma jų rodyti įvairiuose tarptautiniuose kino festivaliuose.

Originalo kalba – italų, anglų
Titrai – lietuvių, anglų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top