Now Reading
SCAN: Protingas sprendimas

SCAN: Protingas sprendimas

SCAN: Protingas sprendimas

NAUJIENOS IŠ ŠIAURĖS

Erlandas ir jo geriausias draugas Svenas Erikas dirba popieriaus fabrike. Kartu su žmona Maja Erlandas laisvu laiku vadovauja sutuoktinių mokyklai – organizuoja pokalbius su vedusiomis poromis miestelio bažnyčioje. Tačiau netrukus ramus gyvenimo kursas pasikeičia: Erlandas vakarėlyje įsimyli naująją Sveno Eriko žmoną Kariną ir užmezga su ja romaną. Supratęs, kad padėtis gana kebli, Erlandas priima protingą sprendimą – visiems susėsti ir aptarti susidariusią situaciją. Susitikimo išvada – Svenas Erikas ir Karina turi apsigyventi kartu su Erlandu ir Maja. Kompanija surašo 10 bendro gyvenimo taisyklių. Šis eksperimentas virsta tikru išbandymu. Visi jo dalyviai netrukus pasijunta tarsi stovį ant bedugnės krašto.

„Bandžiau atskleisti pasimetusių žmonių vidines būsenas. Ištirti pasitikėjimo, aistros ir sveiko proto ribas. Turint tokį scenarijų, tai buvo vienas malonumas. Tikiuosi, jog „Protingas sprendimas“ atkreips publikos dėmesį. Kiekvienas, kuris kada nors yra mylėjęs, filme be vargo atpažins save ir galės susimąstyti, kaip toli jis pats būtų pasiryžęs eiti“, – sakė filmo režisierius Jörgenas Bergmarkas.

Apdovanojimai – Liubeko Šiaurės šalių kino festivalis – geriausio filmo apdovanojimas

Režisierius: Jörgen Bergmark
Scenarijus: Jörgen Bergmark, Jens Jonsson
Operatorius: Anders Bohman
Montažas: Mattias Morheden
Muzika: Nathan Larson

Jörgenas Bergmarkas rašo kinui ir teatrui, dirba prodiuseriu ir režisierium televizijoje, daugiausia kuria serialus ir trumpametražius filmus. Šiuo metu jis rašo savo televizijos laidų scenarijus ir dirba su kitais režisieriais.

Originalo kalba – švedų
Titrai – lietuvių

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top