Now Reading
SCAN: Alisa miestuose

SCAN: Alisa miestuose

SCAN: Alisa miestuose

Wimas Wendersas iš arčiau.

Keliaujantis žurnalistas ir fotografas Filipas oro uoste susipažįsta su apgaulinga amerikiete ir jam nenoromis tenka sutikti trumpam prižiūrėti jos dukrelę Alisą. Nejučia Filipas susidraugauja su mergaite ir jiedu drauge leidžiasi į kelionę po įvairius Europos miestus, ieškodami mergaitės senelės. Keliaudamas kartu su veikėjas, W. Wendersas šmaikščiai ironizuoja Amerikos popkultūros įtaką pokario Europai.

„Alisa pati yra kinas, nes ji analogiškai mato pasaulį. Skirtingai nei fotografija, kinas gali atvaizduoti judesį. Jis gali parodyti žmogų erdvėje ir laiko tėkmėje. Todėl Filipas Alisoje atranda savo tapatybę. Žmogaus vaikystė sugrąžina spontaniškos kūrybos energiją, neužterštos vaizduotės išradingumą“, – apie „Alisa miestuose“ sako kino kritikas Filippo D‘Angelo.

Šis filmas laikomas vienu iš jautriausių filmų ir dažnai yra lyginamas su Chaplino „Vaiku“. „Alisa miestuose“ buvo pirmoji W. Wenderso juosta, kurios dalis buvo nufilmuota Amerikoje. 1974 metais filmas buvo apdovanotas Vokietijos kritikų prizu. „Alisa miestuose“ – pirmasis Wenderso kelio trilogijos filmas. Trilogiją tęsė „Blogas ėjimas“ ir „Kelio karaliai“.

Apdovanojimai– Vokietijos kino kritikų asociacijos apdovanojimai – geriausias filmas.

Režisierius: Wim Wenders
Scenarijus: Wim Wenders, Veith von Fürstenberg
Operatorius: Robby Müller
Montažas: Peter Przygodda
Muzika: Can
Vaidina: Rüdiger Vogler, Yella Rottländer, Lisa Kreuzer, Edda Köchl

Originalo kalba – vokiečių, anglų
Titrai – lietuvių

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top