Now Reading
SCAN: Švelnus sūnus: Frankenšteino projektas

SCAN: Švelnus sūnus: Frankenšteino projektas

SCAN: Švelnus sūnus: Frankenšteino projektas

KERTANT EUROPĄ.

Seniai seniai jaunas vyras turėjo vaiką nė nežinodamas, kuo jis taps. Dabar jo sūnui Rudžiui 17 metų, jis grįžta namo iš psichiatrinės ligoninės ir tikisi iš naujo užmegzti ryšį su šeima. Grįždamas pas motiną, už vis labiausiai trokšta sužinoti, kas yra jo tėvas. Atsitiktinumo dėka jis patenka į aktorių atranką. Režisierių sužavi jo nekaltumas, jis manosi radęs pagrindinio vaidmens atlikėją. Tačiau kitas atsitiktinumas Rudį paverčia ieškomu nusikaltėliu. Tik tuomet režisierius supranta, jog tas keistas tylus berniukas yra jo sūnus, žiaurus jo paties kūrinys. Jis apsisprendžia padėti berniukui ir lydi jį neišvengiamoje kelionėje atgailos link.

„Visuomenėje elgesio ribas visuomet nustato dauguma. Man įdomu prieš šias ribas pastatyti veidrodį. Aš į šitą klausimą jau bandžiau atsakyti ankstesniuose savo filmuose, bet šiuo atveju viskas ėmė aiškėti dar pasiruošimo stadijoje. Todėl ir nusprendžiau vaidinti vieną iš pagrindinių vaidmenų ir suformuluoti klausimą – tai kas gi galų gale yra kaltas?“ – klausia Kornélis Mundruczó.

Apdovanojimai – Kanų kino festivalis – dalyvavo konkursinėje programoje.

Režisierius: Kornél Mundruczó
Scenarijus: Kornél Mundruczó, Mary Shelley
Operatorius: Mátyás Erdély
Montažas: Dávid Jancsó
Muzika: Philipp Edward Kümpel, Andreas Moisa
Vaidina: Rudolf Frecska, Lili Monori, Kornél Mundruczó

Kornélis Mundruczó gimė 1975 metais Vengrijoje. Studijavo Vengrijos kino ir teatro akademijoje. Dauguma jo filmų buvo pristatyti garsiausiuose Europos festivaliuose. „Johana“ 2005-aisiais buvo rodytas Kanų kino festivalio „Ypatingo žvilgsnio“ programoje, o „Delta“ ir naujausias darbas „Švelnus sūnus: Frankenšteino projektas“ dalyvavo šio festivalio konkursinėje programoje. Nuo 2003 metų jis taip pat dirba ir teatro režisieriumi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top