Now Reading
Coco Chanel ir Igoris Stravinskis

Coco Chanel ir Igoris Stravinskis

Coco Chanel ir Igoris Stravinskis

REŽISIERIUS Jan Kounen
VAIDINA: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Yelena Morozova, Natacha Lindinger, Grigori Manukov, Radivoje Bukvic, Anatole Taubman
Drama
Prancūzija
2009
119
N-16
Originalo kalba: prancūzų, rusų, anglų
Subtitrai: lietuvių

Tai prabangių medžiagų faktūromis, bohemiškais interjerais ir ekspresyviomis muzikos gaidomis pasakojama kitokia istorija apie Coco Chanel. Šį kartą juostoje dėmesiu ji dalinasi su dar vienu meno genijumi – rusų kompozitoriumi Igoriu Stravinskiu. Filmas nukelia į trečiąjį dešimtmetį, kai įvyko trumpa, tačiau kupina inteligentiškos aistros ir elegancijos dviejų menininkų konfrontacija. Jų pažintis prasidėjo dar 1913-taisiais, Eliziejaus laukų teatre, kur Coco Chanell, kylanti mados žvaigždė, vienintelė salėje buvo pakerėta visų nušvilptos Igorio Stravinskio baleto „Šventasis pavasaris“ premjeros.

1920-tieji, Paryžius: emigravęs rusų kompozitorius su sergančia žmona persikelia į garsios dizainerės užmiesčio vilą, kur tarp dviejų kūrėjų įsiplieskia ilgos ir laimingos istorijos nežadantis romanas. Abu menininkus kūrybiniame kelyje veda novatoriškos idėjos. Modernistinė, disonuojanti I.Stravinskio harmonija kėsinosi į konservatyvios buržuazinės visuomenės muzikinį skonį, o Coco plėtojo naujas prabangios ir elegantiškos, tačiau demokratiškos mados idėjas. Akivaizdu, kad ilgai ir laimingai meilės istorijai abu menininkai buvo pernelyg dideli, ir individualūs, tačiau net ir po beveik 100 metų šis trumpas aistros proveržis įkvepia.

Perkant bilietą internetu, jį galima atsiimti Bilietų Pasaulio kasose: Vagos ir Maximos tinkle. Sąrašas bilietų kasų skiltyje.

Turint bilietą pirktą su nuolaida, prie įėjimo reikia pateikti pažymėjimą ar tam tikrą nuolaidų kortelę.

Bilietus įsigyti galite ir Bilietų Pasaulio kasose –
Bilietų kasų sąrašas – paspaudus čia.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top