Now Reading
Mergina, kuri žaide su ugnimi

Mergina, kuri žaide su ugnimi

Mergina

Režisavo: Daniel Alfredson

Vaidina: Michael Nyqvist, Noomi Norén, Lena Endre, Peter Andersson, Michalis Koutsogiannakis…

Milijonų detektyvinės „Millennium” trilogijos gerbėjų visame pasaulyje dievinama mergina su drakono tatuiruote – Lisabeta Salander grįžta į kino ekranus! Jau ne sykį įrodžiusi, kad su ja geriau nejuokauti, kietą charakterį mergina pademonstruos ir antrojoje kino trilogijos dalyje „Mergina, kuri žaidė su ugnimi”. Šįkart į rankas ji paims degtukus ir įkurs pragarišką keršto ugnį visiems pasikėsinusiems į jos ramybę. Tie patys ir nauji nestandartiniai, charizmatiški personažai, iš spintos lendantys praeities skeletai ir naujos intriguojančios paslaptys – siužetas įtraukia ir nebepaleidžia iki pat užgęstant kino ekranui.

Įtampos ir intrigų nestokojantis detektyvas „Mergina, kuri žaidė su ugnimi” sukurtas remiantis pasauliniu švedų rašytojo Stiego Larssono to paties pavadinimo bestseleriu. Principingasis žurnalistas ir „Millennium” laikraščio leidėjas Mikaelis Bliumkvistas kaip visuomet imasi tik sudėtingiausių ir rimčiausių temų. Šįkart jis rengiasi išspausdinti straipsnį, demaskuojantį didelį sekso vergijos tinklą tarp Rytų Europos ir Švedijos, su kuriuo susiję aukštas pareigas užimantys švedų visuomenės, verslo ir politikos atstovai. Bet straipsnis redakcijos taip ir nepasiekia – išvakarėse randami žiauriai nužudyti du straipsnį ruošę žurnalistai. Tačiau Bliumkvistą dar labiau sukrečia antroji netikėta žinia: ant ginklo, kuriuo nužudyti žurnalistai, palikti pirštų atspaudai priklauso serijinį žudiką kadaise jam surasti padėjusiai merginai su drakono tatuiruote – Lisbetai Salander! Įsitikinęs merginos nekaltumu Bliumkvistas pradeda nepriklausomą tyrimą ir netrukus aptinka tai, ko tikrai nesitikėjo rasti…

Pagrindinius juostos vaidmenis nepaprastai įtaigiai įkūniję aktoriai Noomi Rapace ir Michaelis Nyqvistas po „Millenium” kino trilogijos buvo tituluoti Švedijos numylėtiniais ir netgi tapo geidžiamiausiais kino naujokais už Atlanto – abu pradėjo karjerą Holivude: Naoomi dabar filmuojasi filme „Šerlokas Holmsas 2”, o Michaelis – „Neįmanomoje misijoje 4”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top