Now Reading
KP: Apie dievus ir žmones

KP: Apie dievus ir žmones

HORIZONTAI Alžyre įsikūrusio vienuolyno abatas Christianas puikiai išmano ir Bibliją, ir Koraną. Įsigilinimas į islamą jam padeda labiau suprasti ir gerbti šalį, kurioje nusprendė dirbti. Tačiau Alžyras vis labiau terorizuojama islamo fundamentalistų, tad vienuoliai turi kuo greičiau nuspręsti: likti ar išvykti.

Istorija paremta tikrais faktais: 1996 m. Tibhirino vienuolyne buvo pagrobti septyni trapistai ir, anot pagrobėjų pareiškimo, nužudyti perpjaunant gerkles. Režisierius: Xavier Beauvois (g. 1967) Prancūzų aktorius, scenaristas, režisierius. Jo filmas „Nepamiršk, kad mirsi“ (1995) buvo apdovanotas žiuri prizu Kanų kino festivalyje.

Dramoje „Jaunasis leitenantas“ (2005) vaidinusi Nathalie Baye gavo „Cezario“ apdovanojimą geriausios aktorės kategorijoje. „Apie dievus ir žmones“ (2010) pelnė Didįjį žiuri prizą Kanuose.

Pagrindiniai aktoriai: Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin, Philippe Laudenbach, Jacques Herlin, Loïc Pichon. Kalba: prancūzų, arabų. Subtitrai: lietuvių, anglų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top