Now Reading
KP: Baladė liūdnajam trimitui

KP: Baladė liūdnajam trimitui

HORIZONTAI

Istorija nukelia į 1937-ųjų Madridą, Ispaniją pilietinio karo metais. Kai cirko trupė linksmina vaikus, o fone girdimas bombardavimas, staiga pasirodo grupė respublikonų kareivių ir įbruka klounams į rankas ginklus. Jaunojo Chaviero tėvas, tuo metu buvęs klounas, apginkluojamas mačete ima kapoti nacionalistus, tačiau pralaimėjęs kovą – įkalinamas ir vėliau nužudomas. Chavieras lieka našlaitis, tačiau jaunuolio gyvenimas tuo nesibaigia, o pakursto vėlesnę jo („Liūdnojo klouno“) mirtiną kovą su nuožmiuoju Serdžio („Kvailuoju klounu“) dėl meilės akrobatei Natalijai Franko režimo laikais.

Režisierius: Álex de la Iglesia .
Gimė Bilbao, Ispanijoje. Deusto universitete baigė filosofiją. Režisieriaus filmai: „Pabaisos diena“ (1995), „Šokis su velniu“ (1997), „Mirti iš juoko“ (1999), „Respublika“ (2000), „Tobulas nusikaltimas“ (2004), „Žmogžudystės Oksforde“ (2008). 2009 m. išrinktas Ispanijos kino akademijos prezidentu.

Pagrindiniai aktoriai: Antonio de la Torre, Carlos Areces, Carolina Bang, Santiago Segura, Fernando Guillén Cuervo, Fran Perea, Sancho Gracia.

Kalba: ispanų.
Subtitrai: lietuvių, anglų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top