Search Results for: "šventiniai patiekalai"
Velykų stalas, ir senovėje, ir dabar, neįsivaizduojamas be kepinių iš mielinės tešlos. Apvalios bandelės, stotingos „bobos“, įvairiomis pynėmis supinti pyragai – paprasti, bet kartu ir ypatingi šventiniai patiekalai, kuriems formą ir skonį suteikia tradiciniai ingredientai: mielės, cukrus, šiltas pienas. Gardžiausi kepiniai – gaminti namuose, tad šeimininkėms, norinčios geriausio rezultato, prieš didžiąją pavasario šventę tenka pasiraitoti rankoves ir pasitelkti išradingumą.
Kalėdos, Naujieji metai – tai laikas, kurio metu ypač mėgaujamės maistu. Ar tai būtų 12-ka patiekalų nuklotas Kūčių stalas, ar Kalėdinė antis, ruošiama pagal senąjį šeimos receptą – tai bene vienintelis periodas metuose, kai galime prisiragauti tokios gausios skonių įvairovės. Tiesa, dalis mūsų mėgiamų maisto gaminių ar gėrimų, intensyviai vartojamų per šį laiką, gali padėti arba pakenkti mūsų dantų sveikatai.
Šventės neatsiejamos nuo tradicijos daug ir skaniai pavalgyti. Švenčių laikotarpiu reikia prisiminti 3 pagrindines mitybos taisykles: įvairovė, saikas ir suderinamumas. Geras pasirinkimas – grūdų produktai, daržovės ir vaisiai, žuvis, riešutai. Šventės – gera proga paskanauti įvairesnių produktų ir pasilepinti patiekalais, kuriems paruošti reikia daugiau laiko ir išmonės.
Šventės neatsiejamos su tradicija daug ir skaniai pavalgyti. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai primena pagrindines mitybos taisykles ir pateikia patarimus Jūsų šventiniam stalui.
Rugpjūčio 13 – 15 dienomis siūlome išradingai atšvęsti Žolinę. Juk tai paskutinis ilgasis vasaros savaitgalis! Pabėkime iš didžiųjų miestų.