Search Results for: "žaliavalgystė"
Lietuvoje, kurios nacionalinė virtuvė pasižymi riebiais bulvių ir mėsos patiekalais, vis dažniau išgirstame apie žaliavalgystę – mitybos būdą, kuomet valgomas tik termiškai neapdorotas maistas. Žinią apie žaliąjį maistą viena pirmųjų ėmė skleisti Olga Dzindzeleta. Prieš ketverius metus įkūrusi pirmąjį žaliavalgių restoraną mūsų šayje „Raw Raw“, šiomis dienomis ji sukasi „Samsung“ projekto #Fresh sode ant stogo, kur vilniečiams ir miesto svečiams siūlo pasimatuoti sveiką gyvenseną.
Siekdami sustiprėti po žiemos ar atgauti buvusias formas, gyventojai kartais persistengia, pastebi vaistininkai ir gydytojai. Jų teigimu, paprastai taip nutinka, kai vitaminai vartojami neatsižvelgus į individualius organizmo signalus, nepamatuotai padidinamas fizinis krūvis ar drastiškai pakeičiami mitybos įpročiai. Specialistai pažymi, kad rūpinantis sveikata svarbiausia yra saikas ir reguliarumas.
Maistas – mūsų gyvybės šaltinis. Tačiau šiuolaikinėje skubančioje visuomenėje dažniausiai mes jam skiriame labai mažai dėmesio, arba neskiriame visai. Valgome bet kada – kai turime laiko, kai peralkstame arba atvirkščiai, ryjame tiesiog iš nuobodulio. Valgome bet ką – kas papuolė po ranka, greitą maistą, tai, kas siūloma kavinėje dienos pietums, ar ką paskubomis įsidėjome į pirkinių krepšelį prekybos centre. Per daug nesigiliname, ar tai naudinga mūsų kūnui, ar ne.
Maistas – mūsų gyvybės šaltinis. Tačiau šiuolaikinėje skubančioje visuomenėje dažniausiai mes jam skiriame labai mažai dėmesio, arba neskiriame visai. Valgome bet kada – kai turime laiko, kai peralkstame arba atvirkščiai, ryjame tiesiog iš nuobodulio. Valgome bet ką – kas papuolė po ranka, greitą maistą, tai, kas siūloma kavinėje dienos pietums, ar ką paskubomis įsidėjome į pirkinių krepšelį prekybos centre. Per daug nesigiliname, ar tai naudinga mūsų kūnui, ar ne.
Vis populiarėjant įvairiems maisto tinklaraščiams ir per pasaulį nusiritant tai vienai, tai kitai mitybos bangai (žaliavalgystei ar, sakykime, pamišimui dėl burgerių ir absoliučiai visko su šonine), nenuostabu, jog atsiranda vis labiau specifinių maitinimo vietų. Šįkart pristatome tas, kurių aplinka bei atmosfera turėtų palikti tikrai neišdildomą įspūdį.
Birželio 28-ąją dieną, šeštadienį, Lietuvos žemėlapyje atsiras ypatinga vieta, kuri alsuos garsais, kvapais, ir idėjomis, kur iš naujo bus atrasta tai, kas buvo užmiršta, o laikrodžių rodyklės suksis lėčiau. Karpiškių kaime, Varėnos rajone stūksančios kaimo sodybos pievas jau trečią sykį nuklos „Blusų festivalis“.
Vilniaus žalio ir gyvo maisto gerbėjai sulaukė dar vienos jiems skirtos maitinimosi vietos: miesto centre, Gedimino pr. 52, duris atvėrė antrasis „RAW 42“ maisto baras-restoranas. „RAW 42“ siūlo lankytojams maistą, paruoštą ne didesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje, o apsilankiusius svečius žada maloniai stebinti šviežiai pagamintų patiekalų skoniu.
Rugpjūčio pirmąjį savaitgalį (2-4 d.) jau trečius metus iš eilės vyks savęs pažinimo ir sveikos gyvensenos festivalis „Mandala“. Šiemet renginys persikėlė į naują vietą – netoli Molėtų esančią „Siesarčio“ stovyklavietę.
Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.
Žymiausi pasaulio žaliavalgiai suvažiavo į Vilnių – šiandien prasideda tartpautinė Ann Wigmore gyvo maisto konferencija, vyksianti Vilniaus kongresų rūmuose.