Search Results for: "Elada"

Kiškučio tortas

Kiškučio tortas

Pagrindui: kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Persijoti birius produktus į kiaušinių masę ir kruopščiai viską išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 190 C temperatūros orkaitėje – 10-15 min. nerekomenduojama darinėti orkaitės durelių. Papuošimas: Apvalūs saldainiai akims, nosiai, šokolado juostelių ūsams. Torto pagrindus atvėsinus perpjauti per pusę ir apšlakstyti sirupu. Užtepti ant pagrindo abrikosų marmelado ir padėti ant didesnės lėkštės. Vienas pagrindas bus kiškučio kūnas. Kitą pagrindą, kiškučio , apipjaukite 2 cm. Šią nuopjovą supjaustyti į 4 gabaliukus: 2 kojelėms ir 2 ausytėms. Išmaišyti kremą ir sudėti ant torto. Apibarstyti tortą kokosų drožlėmis, iš saldainių sudėlioti akytes ir nosytę.

„Vegfest LT Kaunas“ – maisto festivalis mėgstantiems išbandyti naujoves

„Vegfest LT Kaunas“ – maisto festivalis mėgstantiems išbandyti naujoves

Rugsėjo 16 d. Kaune rengiamas augalinio maisto festivalis „Vegfest LT Kaunas“ lankytojus vilios maisto įmantrybėmis bei nemažomis nuolaidomis.

Sveikatai naudingi saldumynai

Sveikatai naudingi saldumynai

Saldumynai – ne toks jau baisus baubas, kokį žmonės linkę įsivaizduoti. Kai kurie saldėsiai yra netgi naudingi sveikatai!

Skaitytojo pusryčiai. Saviugdos gali pamokyti ir detektyvas... (knygos „Trijų ne dėsnis“ recenzija)

Skaitytojo pusryčiai. Saviugdos gali pamokyti ir detektyvas… (knygos „Trijų ne dėsnis“ recenzija)

Prieš kelerius metus draugė ne kartą siūlė paskaityti A. Marininos detektyvų. Atsikalbinėjau, kad tokiam žanrui gaila akių ir laiko. Vieną kartą nuobodžiaudama paėmiau pavartyti kažkurį jos detektyvinį romaną ir likau ištikima šios rašytojos gerbėja. Dabar man nebėra didesnio malonumo, kaip niūrų savaitgalį, ypač kai lauke nykus oras, arba nesveikuojant, įsitaisyti šiltame kampelyje ir pasinerti į šios rašytojos kuriamą pasaulį.

Konkurso „Lietuvos svajonių mergina“ dalyvė Lina apie dailią figūrą ir gerą savijautą

Konkurso „Lietuvos svajonių mergina“ dalyvė Lina apie dailią figūrą ir gerą savijautą

Konkurso „Lietuvos svajonių mergina“ dalyvė Lina Bivainytė daug dėmesio skiria savo kūnui ir gerai savijautai. Šiuo metu sporto klube dirbanti mergina kūno linijas dailina sportuodama treniruoklių salėje su asmenine trenere, nevalgo raudonos mėsos, o grožiui puoselėti naudoja natūralias priemones.

Startuoja rudenio socialinė akcija – „Draugų uogienė 2013“

Startuoja rudenio socialinė akcija – „Draugų uogienė 2013“

Sena tiesa byloja, kad dalintis yra maloniau, nei gauti. Ir tai padaryti yra labai paprasta, teigia įvairių socialinių akcijų iniciatorė Violeta Masteikienė, VšĮ „Gerų minčių magijos projektai“ vadovė, šį rudenį kviečianti Lietuvos žmones pasimėgauti dalijimosi džiaugsmu ir geromis emocijomis.

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Besivaikant šešėlio

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Besivaikant šešėlio

Jau kelinta diena kažkoks nelabasis neduoda ramybės: reikia išgarsėti. Nedrąsus vidinis cenzorius bando prislopinti įkyruolį – kuriam galui: aplink tiek daug įžymybių, kad visai malonu būti pilka pelyte ir ramiai šmirinėti besišaipant iš jų pasipūtimo ar rankiojant prasmės trupinėlius.

(Ne)kenksmingi desertai

(Ne)kenksmingi desertai

Negalite be saldumynų? Bet draugė tikina, kad jų atsisakiusi tikrai pagražinsite savo figūrą. “Ką pasirinkti?” – beviltiška mintis šmėžuoja galvoje. Pasirinkite žinojimą. Juk yra saldumynų, kurių galite valgyti net ir
besilaikydama dietos.
Zefyrai, marmeladas
Zefyrai gaminami iš vaisių piurė, cukraus, baltymų ir agaro (augalinės kilmės želatinos, gaunamos iš dumblių). Marmelade ir iš jo gaminamuose saldainiuose yra pektinų, medžiagų, kurios mažina cholesterolio kiekį organizme bei teigiamai veikia virškinamojo trakto veiklą.
100 g šių produktų – 300 kcal,
riebalų – 0 proc.

Sausainiai ir vafliai
Ilgai tinkamuose vartoti kulinarijos gaminiuose gausu cukraus ir riebalų. Jų maistingumas lygus nuliui. Be to, juose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios skatina toksinų kaupimąsi organizme.
100 g gaminių – 450-550 kcal,
riebalų – 25-40 proc.

Prėska tešla
Jos sudėtis – miltai, vanduo ir sviestas. Iš šios tešlos gaminami desertai mažiausiai kenks jūsų figūrai.
100 g tešlos – 200 kcal,
riebalų – 1-2 proc.

Plikyta tešla
Gaminama iš vandens, sviesto, miltų ir kiaušinių. Ši tešla – daugelio desertų pagrindas. “Kenksmingumo” koeficientas priklauso nuo to, koks įdaras bus naudojamas. Naudingiausias – vaisių ir varškės.
100 g tešlos – 300 kcal,
riebalų – 35 proc.

“Smėlinė” (trapi) tešla
Tai pati nenaudingiausia tešla. Ji riebi, todėl sunkiai virškinama. Dažnai iš tokios tešlos kepami pyragai gardinami įvairiomis glazūromis, tad tampa itin kaloringi. Antsvorio turintiems žmonėms dietologai nepataria valgyti iš tokios tešlos pagamintų gardėsių.
100 g tešlos – 430 kcal,
riebalų – 45 proc.

Sluoksniuota tešla
Pagrindinis šios tešlos ingredientas sviestas – kuo riebesnis, tuo geriau. Jeigu tokią tešlą pagardinti kremu (taip gaminamas garsusis “Napoleonas” ), pagaminsime sunkiai virškinamą ir labai kaloringą desertą.
100 g tešlos – 400 kcal,
riebalų – 25,9 proc.

Tai įdomu
Vienas garsiausių pasaulio desertų – pyragas “Tiramisu”, nepaisant to, kad yra gana kaloringas (450 kcal) – naudingas gardėsis. Kadangi jo sudėtyje nėra daug riebalų, pyragas lengvai pasisavinamas. Be to, pagal visas tradicijas pagamintame “Tiramisu” daug kalio ir magnio, medžiagų, reikalingų mūsų širdžiai.