Search Results for: "Kanai"
Kanų kino festivalio pagrindinį prizą – „Auksinę palmės šakelę“ laimėjo Austrijos režisierius Michaelis Haneke. Jaudinanti jo drama „Meilė“ („Amour“), pasakojanti apie ligą ir mirtį ilgametėje santuokoje, sekmadienio vakarą paskelbta geriausiu filmu.
Visai nesvarbu, kokį kiekį maisto jūs suvalgysite, vis vien jausitės alkanas. “Junk food’as” gali sukelti net tokius alkio priepuolius, kad žmogui gali atrodyti, jog jis, apskritai, nieko nevalgė labai ilgą laiką. Dažnai toks maistas sukelia priklausomybę. Ir nesvarbu, kad puikiai suvokiate, jog nuo tokio maisto jaučiatės blogai, jūs tiesiog NEGALITE sustoti! Kokie tai maisto produktai? Kokio maisto turėtumėte vengti, kai jus „atakuoja“ alkis?
1. Kramtomoji guma
Kramtomoji guma aktyvina skrandžio sulčių sekreciją, taip sustiprėja seilių gamyba. Anot Fatdiets.com, seilės kramtant gumą teka į skrandį, jį užpildo ir „apgauna“. Skrandis pradeda virškinti, todėl verčia mus jaustis alkanais. Būdamas tuščias – jis virškina savo gleivinę ir gali sukelti gastritą ar netgi opą.
2. Dietinė soda
Nors ant dietinės sodo etiketės ryškiomis raidėmis užrašyta DIETINĖ, neapsigaukite. Tyrimai rodo, kad dietinė soda jus taip pat verčia jaustis alkanais. „Dirbtiniai saldikliai gali sukelti sotumo jausmą, tačiau skirtingai nuo reguliarių angliavandenių, šis sotumas yra dirbtinis, greitai peraugantis į alkį. Saldikliai gali netgi slopinti smegenų ląsteles, kad jaustumėtės sotūs“ -, sakė nutukimo tyrinėtoja Sharon Fowler.
3. Didelės fruktozės kukurūzų sirupas
Nors reklamos “rėkia”, kad saikingas didelės fruktozės sirupo naudojimas nėra blogai, paaiškėja, kad didžiausia problema ir yra ta, kad šio produkto saikingai vartoti neįmanoma! Sirupas trikdo žmogaus medžiagų apykaitą taip, kad šis negali sustoti valgyti. Šį potraukį tikrai sunku kontroliuoti, nes didelės fruktozės kukurūzų sirupas žmogaus organizme lėtina leptino sekreciją. Leptinas yra svarbus hormonas, kuris ir „pasako“: stok, tu sotus, gali nustoti valgyti! „Kukurūzų sirupas maisto pramonėje naudojamas kaip tirštiklis, saldiklis, drėkiklis (kad maistas ilgiau liktų drėgnas ir šviežias). Jis švelnina gaminių tekstūrą, didina tūrį, apsaugo nuo kristalizacijos ir stiprina skonio ir kvapo pojūčius”, – rašoma Wikipedijoje.
4. Šaldytas maistas
Šaldytas maistas dažnai neturi pakankamai kolorijų, kurios jums reikalingos. Čia nerasite šviežių vaisių ar daržovių, būtinų jūsų organizmui. Maisto apdorojimui yra sueikvojama daugiau maistinių medžiagų, nei iš tiesų gaunate. Jei negalite sveikai papietauti ir esate dėl skubėjimo priversti valgyti šaldytą maistą, būtinai pasirūpinkite, kad prie jo būtų salotų, šviežių vaisių ar daržovių.
5. Pyragai ir kiti kepiniai
Pyragai ir bandelės, kad ir kokie jie būtų skanūs, jūsų visai “neužpildo”. Baltasis cukrus ir miltai neturi reikalingų maistinių medžiagų. Suvalgius šių gardėsių, po kiek laiko jūs pasijaučiate daug alkanesnis, nei buvote prieš tai. Ir tai įvyksta gana greitai! Jei jau esate „nepagydomas“ smaližius, pasirinkite kepinius iš netrupintų grūdų ir su kuo mažiau cukraus.
6. Saldūs pusryčiai
Nebent jūsų pusryčiuose yra baltymų ir jie minimaliai saldinti. Nors šiandien galite rasti tikrai aukštos kokybės ekologiškų pusryčių, vienareikšmiškai patariame juos gamintis patiems. Avižos, vaisiai, medus, daržovės – daug geresnis būdas pradėti savo dieną!
Kaip prieššventiniame šurmulyje nepamesti galvos ir viską suspėti – toks klausimas neišvengiamai kyla daugeliui. Juk artėjant šventėms tenka rūpintis gausybe dalykų – dovanomis, šventiniais vakarėliais su draugais ir kolegomis, vaikų renginiais mokykloje ar darželyje. O kur dar namų ruoša, šventinio valgiaraščio apgalvojimas…
Šiais laikais turime kaip niekad daug galimybių pasilepinti egzotiškais produktais. Tarp jų – akiai neįprasti vaisiai, uogos ir riešutai, pasižymintys tokiomis organizmui naudingomis medžiagomis, apie kurias paprastai nesusimąstome. Mitybos specialistai teigia: nors šie produktai – ne iš mūsų geografinės platumos, kai kurie vitaminų gausa pralenkia vietines gėrybes ir yra ypač vertingi rudenį ir žiemą.
Kruopos bei iš jų pagamintos košės yra ne tik maistingas, vertingas, bet ir labai lengvai virškinamas maisto produktas. Ne veltui maisto piramidėje grūdiniai produktai apatine, pačia svarbiausia mitybos pakopa dalinasi su daržovėmis ir vaisiais. Jų rekomenduojama valgyti kelis kartus per dieną.
Giedrė Jankauskaitė, kurianti po prekės ženklu 57 EDGES, kviečia ne tik mėgautis vasara, bet ir nešiotis ją kartu su savimi visus metus. Tam ji sukūrė specialų juvelyrikos dirbinių rinkinį „Summer Outfit“, padėsiantį kasdien su savimi turėti dalelę saulės ir vasaros.
Jau šį šeštadienį, spalio 18 dieną, kūrybinių industrijų konferencijos „WHAT‘S NEXT?“ metu Vilniaus Naujamiestyje vyks didžiausia Dizaino mugė Lietuvoje, nemokama ir atvira visiems.
Birželio 6-15 dienomis Portugalijoje vykusiame Tarptautiniame Festroia kino festivalyje Igno Jonyno „Lošėjas“ buvo apdovanotas prizais už geriausio aktoriaus vaidybą ir geriausią filmo scenarijų. “Sidabriniais delfinais” už geriausią aktorių lietuvių filme „Lošėjas“ įvertintas Vytautas Kaniušonis, už geriausią filmo scenarijų – Kristupas Sabolius ir Ignas Jonynas.
Kanuose viešintis „Kino pavasario“ programos sudarytojas Edvinas Pukšta pateikia 10 realiausių filmų pretendentų, kurie sulaukė didžiausio kritikų ir komisijos dėmesio bei publikos liaupsių. Jau šį šeštadienio vakarą paaiškės, kas nuskins „Auksinę palmės šakelę“ ir susižers kitus prestižinius apdovanojimus.