Search Results for: "Kebabai"

Storiausia Didžiosios Britanijos mergina: 8 kebabai pietums

Storiausia Didžiosios Britanijos mergina: 8 kebabai pietums

Devyniolikmetė Džiordžija Davis per savaitę nusipirkdavo iki 20 kebabų iš netoli namų Aberdare, Velse, esančio greito maisto restorano. Kiekvieną kartą buvo užsakomi ir du 1,5 litro „Coca Cola“ buteliai. Kai mergina priaugo tiek svorio, kad savarankiškai nebegalėjo atsistoti, tėvai nusprendė kreiptis pagalbos į medikus. Merginą reikėjo transportuoti į ligoninę, tačiau visų pirma statybininkams teko išgriauti namo sieną, nes Džordžija pro duris tiesiog netilpo.

Turkijoje studijuojanti Ventė kebabais ir turkais nesižavi (Interviu)

Turkijoje studijuojanti Ventė kebabais ir turkais nesižavi (Interviu)

Ventė Viteikaite šiuo metu studijuoju psichologiją ir komunikacijos mokslus Turkijoje, Stambulo Bilgi universitete. Prieš tai mergina turėjo gerą darbą Lietuvoje, tačiau suvokė, jog jai trūksta iššūkių.Ventė sutiko mums papasakoti apie šią šalį, kurioje žmonės valgo ne tik kebabus.

Prognozė: ar kebabai Vilniuje aplenks „McDonald‘s“?

Prognozė: ar kebabai Vilniuje aplenks „McDonald‘s“?

Kebab King“, „Kebabistan“, „Abra Kebabra“. Dauguma Vilniaus senamiestyje sutiktų praeivių ilgai negalvodami išvardina šiuos ir kitus kebabinių pavadinimus. Šio patiekalo gamintojų Vilniuje netrūksta, tačiau kebabinės anaiptol neturėtų asocijuotis su mikrorajonais. Jų apstu ir centre.

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir nors lietuviški šaltibarščiai nepabos niekada, vasara – puiki proga išmėginti svečiose šalyse vasarą gaminamus tradicinius patiekalus, kurie vėsina.

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni, ir skanesni (+2 receptai)

Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus patiekalus, neretai gaminamus iš riebios ir sočios mėsos, gaminti galima ir kitaip – parinkti jiems liesesnius ingredientus, pavyzdžiui liesesnę mėsą.

Festivalio „Vilnius Street Art“ metu kuriama vieša erdvė kultūringai gatvės kultūrai Saulėtekyje

Festivalio „Vilnius Street Art“ metu kuriama vieša erdvė kultūringai gatvės kultūrai Saulėtekyje

Trečiadienį, rugsėjo 10 d., Saulėtekyje pievoje šalia VU Sveikatos ir sporto centro festivalis „Vilnius Street Art” kviečia prisidėti prie kultūringos gatvės kultūros kūrimo: jau nuo pirmadienio piešti pradėję konkursinės „Vilnius Street Art” festivalio programos nugalėtojai Jurgis Tarabilda ir Gabija Žilionytė darbuosis ant VU Sveikatos ir sporto centro, kuris pasiūlys aktyvių pramogų, o gatvės maisto atstovai „The Great Tit“ kvies užkandžiauti ir vakarieniauti. Renginys vyks visą popietę nuo 16 val.

Kolekcijos pristatymui besiruošiantis R. Kalinkinas: „Raudonas kilimas bus

Kolekcijos pristatymui besiruošiantis R. Kalinkinas: „Raudonas kilimas bus, tik ne toks, kokio tikitės“

Iki Roberto Kalinkino kolekcijos pristatymo likus mažiau nei savaitei, dizainerio studijoje – pats darbymetis. Lyginamos suknelės, vyksta paskutiniai primatavimai. Tačiau rūbai – tik viena viso renginio dalis. R. Kalinkinas sutiko trumpai papasakoti apie antrąją – kartu dirbančius žmones ir sumanymus, kurie liks už paradinio kadro.

Normalūs bachūrai operuoja kebabą (foto)

Normalūs bachūrai operuoja kebabą (foto)

Olė, nakties maisto gurmanai. Sveikinu sulaukus dar vieno Kebblogo komandos recenzijų paketėlio. Nemirkite, sulaukite ir kito, o tuo metu pradedame burnoti. Kadangi sexy žurnalo „Laikas.lt“ komanda nusprendė nubraukti nuo „apsimuzojusių“ veidų grimą, kebblogininkai pasikapstys po nakties maisto slaptuosius protokolus. Kad pamatytume ką nors naujo ir netikėto, šiandien Jus pamaloniname kebabinės bulvinių blynų ir išmėsinėto plauzer-kebab recenzija.

Kaip turkiškas kebabas virto lietuvišku  (Interviu

Kaip turkiškas kebabas virto lietuvišku (Interviu, foto)

Naktimis (ypač savaitgaliais) visą parą dirbančius kebabų kioskus apgula išalkę klubų ir barų lankytojai. Nežinia, ar dėl lengvo pasiekiamumo, ar dėl prieinamos kainos, o gal tiesiog todėl, kad mėsainiai ima atsibosti, kebabai tampa vis populiaresniu „greituoju“ maistu Lietuvoje.

Ilgasis savaitgalis jamaikietišku ritmu bei nuotaika festivalyje FIRE (Foto)

Ilgasis savaitgalis jamaikietišku ritmu bei nuotaika festivalyje FIRE (Foto)

Kaip organizatoriai ir žadėjo, festivalis FIRE kibirkščiavo visomis reggae, jungle, dub spalvomis. Jų neblukino nei nuolat besiniaukiantis dangus, nei su kiekvienu didžėjaus pasirodymu artėjantis pirmadienis.

Jaukumo atmosfera jau buvo pasirūpinta festivalio rengėjų, parinkus puikią vietą šalia labai gražaus, paparčiais ir minkštomis samanomis nukloto miško. Susirinkusieji savo nuotaikomis taip pat nemenkai prisidėjo prie kuriamos atmosferos. Jei kas ir pykosi per FIRE tai tik šunys, kurių festivalyje buvo itin gausu, ar žmonės, kurių čia tiesiog neturėjo būti ir kuriuos tikriausiai galėjai suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Į festivalį atsikrausčiusiame „Sattos“ bare kabėjo vėliava puikiai atspindėjusi, kokios emocijos tvyrojo tris FIRE dienas: „Peace, Love and Harmony“.

Dviejose scenose festivalio lankytojus beveik be pertraukų grojama muzika stebino ir svečiams iš užsienio nenusileido mūsų šalies atlikėjai: „Bits and Culture“, „Kala Soundsystem“ ir „Baltic Champion Sound“ komandos ir kt. Tikrai buvo smagu išgirsti lietuvius taip gerai perteikiant regio, dub ir jungle muzikos dvasią.

Dienos metu daugiau žmonių muzikos klausėsi sėdėdami meditacijos pozoje nei šokių aikštelėje, skanavo vegetariškų patiekalų, kurių tikrai netrūko, užsisvajoję stebėjo kas vyksta Žonglierių miestelyje, žaidė futbolą, ar tiesiog laukė, kol ant jų marškinėlių atsidurs FIRE emblema.

Dideli festivaliai, žinoma, sutraukia ne vieną, kaip šį kartą, o daug daugiau tūkstančių lankytojų, stebina muzikos ir pramogų įvairove, tačiau juose nepatirsi , ką reiškia gyventi miške vienam palapinėje, nespėsi į atskirose scenose vienu metu vykstančius mėgiamų atlikėjų pasirodymus, pavargęs negrįši į savo guolį per kelias minutes ir t. t.

Belieka palinkėti FIRE netapti komerciniu monstru su didžiulėmis plastmasinėmis scenomis ir keliomis dešimtimis kioskų su kebabais bei atsisveikinti iki kitų metų. O gal dar šią vasarą teks smagiai palinguoti regio ritmu „Operatorinėje“?

Daugiau akimirkų iš FIRE – nuotraukų galerijoje.