Search Results for: "kaip teisingai valgyti"
Daugelis šeimininkių ruošdamos žuvį ją ruošia panašiai kaip mėsos patiekalus. Dažnai pasitaiko, kad termiškai apdoroja, pavyzdžiui kepant orkaitėje, ilgiau nei valandą. Kas gi lieka iš tiek laiko apdorotos žuvies? Koks žuvies apdorojimo būdas yra sveikatai palankus?
Pasirodo, nebūtinai tai, kas patikrinta, yra geriausia. Užsienio portalas „Buzzfeed.com“ nusprendė pasidalinti paslaptimi, kaip geriau valgyti tokius įprastus produktus kaip obuoliai ar vištos sparneliai. Neteigiame, jog nuo šiol turėtume keisti savo valgymo įpročius, visgi susipažinti būtų neprošal…
Ar tai būtų arbūzo riekė, patiekiama desertui, ar virto kukurūzo burbuolė, patiekta proamerikietiškai nusiteikusio draugo rengiamame piknike, džentelmenas niekada negali žinoti, su kokiais valgymo iššūkiais jam teks netrukus susidurti. Ir jei valgant, kai jis yra vienas, nesukelia sunkumų bet kaip mesti maistą sau į burną kad ir kanopomis, vis dėlto valgant kitų žmonių akivaizdoje, džentelmenas žino, kad privalu laikytis tam tikrų taisyklių.
Pasakojama, kad Možaisko rajone yra toks Rūgpienių kaimas. Galbūt vyresni dar prisimena jį iš animacinių filmukų, o štai mažesni gal visai nė nežino. Leidyklos „Nieko rimto“ išleista Eduard Uspenskij knyga „Dėdė Fiodoras, šuo ir katinas“ – puiki proga prisiminti ir susipažinti. Juolab, kad filmuke tiek maža ko telpa, o knygoje… Nesibaigiančios linksmybės!
Draugų skaičius kasdien vis didėja. Socialiniuose tinkluose – turima galvoje. Bet ar toks pat procesas vyksta ne virtualioje erdvėje? Gal jis, kaip tyčia, atvirkštinis? Ir tai gali būti visai ne dėl kitų, o dėl jūsų pačių kaltės. Vieno mygtuko paspaudimu susirasdami naują draugą, dažnai pamirštame, kiek daug iš tikro reikalauja draugystė. Ar vis dar sugebate išklausyti artimą žmogų, jį paguosti, galbūt dėl jo net pasiaukoti? Daug klausimų, į kuriuos turite atsakyti pats, tačiau žemiau pateikta astrologinė charakteristika gali padėti pažvelgti tiesai į akis.
Japonams neatrodo, kad pasikviesti kelis draugus ir išgerti arbatos puodelį yra paprastas dalykas. Dailė, gėlių komponavimas, poezija, choreografija, filosofija, religija ir kulinarija susilieja į vieną, neskaidomą tradicinės japonų arbatos ceremonijos meną .
Bijodami sugadinti gerus santykius, nenorėdami įžeisti ar įskaudinti artimųjų, dažniausiai tik linktelėjame galvą, nors garsiai norisi rėkti „NE“, aš to nedarysiu. NE, aš to nenoriu”. Ir vis dėl to, gebėjimas pasakyti „ne“ – tai svarbus socialinis įgūdis, būtinas kiekvienam žmogui. Kaip teisingai atsisakyti to, ko nenorite ir tuo pačiu neįžeisti kito žmogaus?
Nuomonių apie maisto papildus esti įvairių. Dažnas mano, kad jų vartojimas neefektyvus, nebūtinas, o nauda – ne visada pagrįsta.
Biuras ir kompiuteris – tai įprasta daugumos šiuolaikinių žmonių darbo aplinka. Net jei esate kūrybinės specialybės atstovas, tikėtina, kad vis tiek didžiąją dalį laiko praleidžiate prie kompiuterio. Dar daugiau, kompiuteris tapo pagrindiniu ne tik darbo, bet ir pramogų įrankiu, todėl dalis žmonių prie jo praleidžia kone ištisą dieną. Tuo tarpu mokslininkai ir sveikatos specialistai jau senokai skambina pavojaus varpais – ilgas sėdėjimas ne ką mažiau pavojingas sveikatai nei rūkymas ir jis ne tik augina papildomus kilogramus, bet ir trumpina gyvenimo trukmę.
Užaugusi Žemaitijoje, gyvenanti Aukštaitijoje kūrėja Dalia Stalauskienė su savimi fotoaparatą pasiima kasdien, kaip namų raktus. Ramaus būdo mažakalbė žemaitė dėl gero kadro nešoka nei į ugnį, nei į vandenį, nes viską, kas gražu, pamato šalia savęs, tvirtai stovėdama ant žemės.