Search Results for: "patiekalai iš duonos"
Norite gyventi iki šimto metų? Tuomet jau šį rudenį keliaukite į Sardiniją ir pasidomėkite saloje valgomu maistu bei virtuve apskritai. Šimtamečių skaičiumi Sardinijos gyventojai nusileidžia tik Okinavos salai Japonijoje, taigi sardai – antra ilgiausiai gyvenanti tauta. „Mokslininkai teigia, jog dėl ilgaamžiškumo „kalti“ ne genai, o lėtas, ramus gyvenimo būdas ir teisinga mityba: valgomas paprastas, natūralus ir iki pat mūsų dienų pagal tradicinius būdus gaminamas maistas“, – sakė Sardinijoje ne kartą viešėjusi Alvyda Eigminienė.
Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais. Į šiemet „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“ vykusį renginį susirinko rekordinis skaičius dalyvių – 15 tinklaraštininkų talkino ir draugai, ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) aplinkos ir gaminių dizaino studentės.
Pirmąjį rugsėjo savaitgalį Rokiškio rajone esančiame Ilzenbergo dvare praūžė kultūrinis renginys, pritraukęs daugiau nei 2 tūkst. lankytojų iš visos šalies. Šventiškai nusiteikusių svečių rudeniškas oras neatgrasė: po gamtos supamas erdves lakstė vaikai, skambėjo juokas ir muzika, kvepėjo kepamas valgis… Iškilmingas rudens sutiktuves vainikavo Andriaus Mamontovo koncertas.
Vakar Vilniaus Rotušės aikštėje duris atverė gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Antrą kartą Lietuvoje viešintis restoranas svečius priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.
Jau pirmadienį į Vilnių atvyksta gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Lankytojams jis duris atvers antradienį ir svečius Vilniaus Rotušės aikštėje priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.
Šventės neatsiejamos nuo tradicijos daug ir skaniai pavalgyti. Švenčių laikotarpiu reikia prisiminti 3 pagrindines mitybos taisykles: įvairovė, saikas ir suderinamumas. Geras pasirinkimas – grūdų produktai, daržovės ir vaisiai, žuvis, riešutai. Šventės – gera proga paskanauti įvairesnių produktų ir pasilepinti patiekalais, kuriems paruošti reikia daugiau laiko ir išmonės.
Šventės neatsiejamos su tradicija daug ir skaniai pavalgyti. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai primena pagrindines mitybos taisykles ir pateikia patarimus Jūsų šventiniam stalui.
Internetinė radijo stotis „Svetur“, skirta emigrantams, lietuviškos duonos kepykla – visa tai 23 metų emigranto Pauliaus Abromaičio ir jo šeimos rankose. Prieš septynerius metus iš Šilutės į Šiaurės Airiją atsikraustęs vaikinas neslepia – į Lietuvą sugrįžti poreikio nejaučia, bet visgi kartais norisi būti arčiau jos, todėl lietuvių kalbos skambėjimas tiesioginiame eteryje ar juodos duonos kvapas tapo neatsiejama ir reikalinga gyvenimo dalimi.
Šiltomis vasaros dienomis, ypač jei prasideda atostogos, daug laiko praleidžiama gamtoje. Atrodo, kad šiuo metų laiku suvalgoma įvairių daržovių ir vaisių, tačiau realybė rodo, kad šiuo metų laiku žmonės (ypač didmiesčiuose) nelinkę namuose gaminti maisto, tad pradeda vyrauti greitas ir nesveikas maistas iš užkandinių – o šis neturi jokios mitybinės reikšmės.
Paplūdimio sezonas pradėtas, vasariškas garderobas tvarkingai kabo spintoje arba lūkuriuoja lagamine, kelionių maršrutai suplanuoti. Tetrūksta vieno − tobulos figūros.