Search Results for: "popierius"
Turbūt daugelis dovanodami bičiuliui dovaną tikimės, kad, išvydus ją, draugo akys žibės it pamačius gardžiausią kasnelį. Tą puikiai suprato du amerikiečiai Sarah Fay ir Justinas Coltas, įkūrę kompaniją „Gift Couture“ ir pasiūlę dovanas vynioti į labai skaniai atrodantį dovanų popierių. Kiekvienam pagal skonį: dovanosite salotas, sūrį, o gal mėsą primenančią dovanėlę?
Kada paskutinį kartą rašėte laišką ranka? Ant kokio popieriaus paliekate raštelius virtuvėje? O kur užsirašote į galvą atklydusią gerą mintį? Leidykla „Nieko rimto“ mano, kad net ir patys mažiausi dalykai gali būti kitokie, o paprastos buitinės smulkmenos gali džiuginti ir priversti nusišypsoti. Todėl laiškams, mintims ir istorijoms skirtą popierių „Nieko rimto“ papuošė Sigutės Ach ir dizainerės Vilijos Kvieskaitės piešiniais. Kad rašyti būtų jauku ir miela.
Niekas nepaneigs, kad gražiai įpakuotą dovaną gauti yra nepalyginamai maloniau. O kokį rūbelį parinkti dovanėlei, neišleidžiant daug pinigų? Laikas.lt siūlo keletą idėjų, kaip tą padaryti greitai ir paprastomis priemonėmis.
Šiuolaikinių taip vadinamo „kiaušinio“ formos keraminių lauko kepsninių pardavimai jau spėjo išaugti ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Dėl savo naudojimo paprastumo ir iš maisto išgaunamo sultingumo išpopuliarėjusias kepsnines šiandien galima įsigyti beveik bet kurioje didesnėje prekybos vietoje. Tačiau augantys šių kepsninių pardavimai Baltijos regione ir didėjantys vartotojų reikalavimai maisto gamybai verčia stengtis keraminių grilinių gamintojus ne tik tobulinti savo produkciją, bet ir kaskart pasiūlyti rinkai kažką naujo, geresnio ir išskirtinio. Tad kas iš tikrųjų lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Kaip šiandieninėje konkurencinėje kovoje iš pažiūros paprastiems produktams pavyksta išsiskirti ir sulaukti tokio dėmesio? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje ir kuo jos ypatingos.
Daugelis šeimininkių ruošdamos žuvį ją ruošia panašiai kaip mėsos patiekalus. Dažnai pasitaiko, kad termiškai apdoroja, pavyzdžiui kepant orkaitėje, ilgiau nei valandą. Kas gi lieka iš tiek laiko apdorotos žuvies? Koks žuvies apdorojimo būdas yra sveikatai palankus?
Šaltuoju metų laiku veido odos valymas ne mažiau svarbus odos priežiūrai nei šiltuoju, tačiau jis turi būti kitoks. Atšalus orams, veido odą atakuoja temperatūrų kaita, todėl ji praranda drėgmę, išryškėja trūkumai: įvairios pigmentinės dėmelės, išsausėjimai bei šerpetojimai. Juos įprasta šalinti kietų mikrodalelių turinčiais šveitikliais, tačiau šaltuoju metu šios šiurkščios dalelės gali tik dar labiau suerzinti ir taip jautresnę odą.
Vandens turizmo pramogos pastaraisiais metais įgauna vis didesnį pagreitį – baidarių nuomotojų teigimu, iki birželio vidurio sulaukiama apie 60-70 proc. rezervacijų visiems vasaros savaitgaliams. Dar neapsisprendusiems, kurią Lietuvos upę pasirinkti baidarių žygiui, pravers ekspertų patarimai apie tinkamiausius vandens maršrutus.
Grilio patiekalais pavaišinti draugus, kolegas ar šeimos narius tikrai nesudėtinga, bet nustebinti – iššūkis rimtesnis. Ieškantiems originalių idėjų, siūlome naujovę – svečius nudžiuginkite saldžiu barbekiu kepiniu.
Vasarį vyksiančios Vilniaus knygų mugės programoje jau suplanuota naujiena knygų mylėtojams – atviras antikvarinių knygų aukcionas. Nors toks aukcionas Vilniuje rengiamas jau ketvirtą kartą, tačiau pirmą kartą vertingus leidinius, kartografijos, grafikos darbus ar meno albumus galės apžiūrėti ir įsigyti ne tik prisiekę bibliofilai, bet ir visi mugės lankytojai.