Search Results for: "savybės"
Kiekvieniems namams yra pravarti džiovykla indams. Šis, rodos paprastas buities pirkinys turi didelę vertę ir naudą, kadangi naudodamas ganėtinai nedaug vietos, leidžia nusausinti indus ir leidžia jiems nudžiūti. Tai yra svarbu tam, kad galėtumėte komfortiškiau ir patogiau mėgautis pagamintu maistu ir nereikėtų nuolat vargti su drėgmės sankaupomis ir balomis. Taigi, šiame straipsnyje apžvelgsime, kokių rūšių yra ir kokių savybių turi indų džiovyklės.
Sveikatą kartais bandome stiprinti įvairiais vitaminais ir papildais, pamiršdami, kad organizmas geriau įsisavina tai, kas natūralu. Gamta pati sukūrė beveik tobulą baltymų, sveikų riebalų, skaidulų, antioksidantų ir daugelio vitaminų bei mineralų kompleksą – riešutus. Visame pasaulyje atliekami tyrimai rodo, kad kasdien juos vartojant, galima sumažinti daugybės grėsmingų ligų riziką.
Ar žinojote, kad pačios naudingiausios ir geriausiai plaukus maitinančios kaukės tos, kurių sudėtyje yra kiaušinių trynių? Ir tai nenuostabu – juk kiaušiniuose labai daug vitaminų ir naudingųjų medžiagų, teigiamai veikiančių plaukų būklę, stiprinančių juos ir padedančių atkurti saulės arba cheminių medžiagų pažeistą paviršių.
Balandžio 26-oji, Pasaulinė intelektinės nuosavybės (PIN) diena Lietuvoje šiemet bus ryški: ją švęs 13 skirtingų Vilniaus vietų, kuriose jaunos kartos šalies kūrėjai pristatys savo intelektinius kūrinius – nuo muzikos ir madų šou iki spektaklių ir modernaus meno instaliacijų. PIN dienos renginiai bus atviri visiems norintiems. Lankytojai galės vertinti kiekvieną iš kūrėjų, o geriausiems atiteks piniginiai prizai.
Seniai svajojate apie baltą suknelę ir nepamirštamą vestuvių puotą? Tačiau kaip žinoti, kad išrinktasis tikrai yra tas žmogus, su kuriuo norėsite praleisti visą likusį savo gyvenimą ir kuris sugebės padaryti jus laimingiausia moterimi pasaulyje? Juk susitikinėti ir kartu gyventi toli gražu nėra tas pats…
Seniai svajojate apie baltą suknelę ir nepamirštamą vestuvių puotą? Tačiau kaip žinoti, kad išrinktasis tikrai yra tas žmogus, su kuriuo norėsite praleisti visą likusį savo gyvenimą ir kuris sugebės padaryti jus laimingiausia moterimi pasaulyje? Juk susitikinėti ir kartu gyventi toli gražu nėra tas pats…
Rusų klasikas daugiau nei prieš 100 metų parašė laišką savo broliui, talentingam menininkui, tačiau silpnavaliam ir kenčiančiam nuo alkoholizmo. A. Čechovui pavyko puikiai apibūdinti, kokios turėtų būti gerai išsiauklėjusio žmogaus savybės.
Braškės – tikra vasaros puošmena. Galima apsvaigti nuo šių prabangių uogų kvapo ir skonio.
Tyrimais nustatyta, kad braškės dėl didelio jose esančio flavonoidų kiekio pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, apsaugo nuo trombų susidarymo, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Kuo ryškesnė braškių spalva, tuo stipresnės jų gydomosios savybės (spalva rodo flavonoidų kiekį uogose). Braškės yra puikus antidepresantas.
5 vidutinio dydžio braškės turi: apie 18 kalorijų, apie 80 mg vitamino C, 20 mg kalcio, jose yra geležies, kalio, A ir B grupės vitaminų. Braškėse vitamino E daugiau negu vyšniose, trešnėse, raudonuose serbentuose, bananuose.
Geriausia valgyti šviežias, tik ką nuskintas braškes – juo ilgiau jos laikomos, tuo jų skonis ir maistinė vertė prastesnė. Plauti ir skinti braškių kotelius patariama tik prieš valgant arba ruošiant jų patiekalus.
Braškės lavaše
Reikės:
• 3 lavašų,
• 250 g braškių
• 200 g išgliaudytų pistacijų,
• 100 g cukraus pudros
• 25 g miltų,
• kiaušinio,
• 100 g juodojo šokolado,
• 25 g sviesto.
Paruošimas:
Pistacijas smulkintuvu smulkiname, kol pasidarys pudra. Tuomet įmušame kiaušinį, suberiame cukraus pudrą, miltus. Dar kartą suplakame; masė turėtų gautis tamsiai žalios spalvos.
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius, uogas nusausinkite. Kiekvieną uogą perpjaukite pusiau.
Lavašo lapus supjaustykite į 4 dalis. Sutepkite juos sviestu. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite pistacijų masės, ant jos 3-4 gabalėlius braškių. Lavašą susukite. Sudėkite suktinukus į kepimo indą ir ištepkite jų paviršių sviestu. Kepkite 15 min. iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su juodojo šokolado padažu. Mažame puode užvirkite 100 ml vandens. Sudėkite į puodą šokolado gabalėlius. Nuimkite nuo ugnies ir suplakite šluotele, kol gausis vientisa masė.
Braškių ir arbūzų limonadas
Reikės:
• 300 g arbūzo minkštimo,
• 50 g braškių,
• 30 ml citrinų sulčių,
• 50 g cukraus,
• 100 ml vandens.
Paruošimas:
Iš arbūzo minkštimo pašalinkite sėklytes, braškes supjaustykite per pusę. Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, supilkite vandenį. Plakite iki vientisos masės. Prieš patiekiant atšaldykite.
Skanaus!
Odos senėjimas – natūralus biologinis procesas, kurį patiria tiek moterys, tiek ir vyrai. Odai senstant, silpnėja jos pagrindinės savybės ir gebėjimas pačiai atsinaujinti, pasimaitinti, drėkintis, pasisavinti reikalingas medžiagas ir deguonį, apsisaugoti nuo žalingo aplinkos poveikio. Oda išsausėja, praranda savo elastingumą, atsiranda raukšlių ir pigmentinių dėmių. Nors laiko sustabdyti neįmanoma ir senėjimo proceso nepavyks išvengti, vis dėlto, puoselėjant ir rūpinantis oda, ją galima išlaikyti sveiką ir gražią gana ilgą laiką.