Search Results for: "spurgos"
Jums reikės:
250 gr. varškės
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
7 šaukštų pieno
5 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių krakmolo
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 stiklinių miltų
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
Kiaušinį mikseriu išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Viską supilkite į varškę, taip pat įpilkite pieno, viską darkart gerai išplakite. Atskirame inde sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Tada viską suberkite į varškės masę ir nedideliu greičiu išplakite antgaliu tešlai. Supilkite aliejų. Gausite purią, šiek tiek prie rankų limpančią tešlą. Imkite gabaliuką tešlos, iškočiokite piršto storumo virvutę ir sujunkite ją į žiedelį. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
Jums reikės: 500 gr. miltų 500 ml pieno 25 gr. mielių 300 gr. obuolių 100 gr. cukraus 2 kiaušinių 50…
Visame pasaulyje spurgų vardas žinomas vis kitu pavadinimu ir kita išvaizda – raitytos, apvalios, su skyle viduje, su glaistu, įdaru ar tiesiog tarsi pynė. Tačiau ar kada nors girdėjote, kad senovėje šių skanėstų kepėjai pamatė, kad kepant spurgas su skylute, išimtas viduriukas taip pat gali būti naudingas. Tokį spurgos variantą netgi pavadino spurgos skyle! Jos yra nedidelės, vieno kąsnio, o ir gaminamos identiškai, todėl siūlome vasarą užklydusius svečius pavaišinti būtent spurgos skylėmis.
Pasaulis yra didelis ir ame gausu įvairiausių dalykų, kurie vieniems yra visiškai natūralūs ir suprantami, o kitiems keliantys nuostabą, okartais ir visą puokštę įvairiausių emocijų. Štai kad ir ledai. Rodos, ką čia dar naujo, bet tik paskaitykite,kokių jų yra Japonijoje….
Arklienos skonio ledai Basashi
Japonijoje šie ledai laikomi ypatingu desertu. Kaži kiek tame yra tiesos, tačiau pasakojama, jog praėjusio šimtmečio pradžioje kai
Ar žinote, kurio miesto senamiestis yra laikomas naujausiu Europoje? Tai – Varšuvos senamiestis, kadaise sugriautas, o po Antrojo pasaulinio karo ir vėl atstatytas. Lenkijos sostinėje – nepakartojama naktinė miesto panorama, pačiame miesto centre žaliuojanti gamta, turtingą Varšuvos istoriją menantys atkurti pastatai ir gardžiosios pączki spurgos. Ar jau įtikinote save, kad trumpai vasaros kelionei verta rinktis šį miestą?
Duona yra bene pagrindinis maisto produktas daugeliui žmonių visame pasaulyje, valgoma jau keliolika tūkstančių metų. Išmokę dirbti žemę ir susibūrę į bendruomenes, žmonės išmoko grūdus paversti duona. Tereikėjo akmenų grūdams sumalti į miltus, vandens sumaišyti jiems į tešlą ir kepimo įrankių. Protėviai sunkiai dirbo, kad ant stalo galėtų padėti naminės duonos kepalą, kurių šiandien visame pasaulyje kasdien suvalgoma maždaug 9 milijonai. Kaip ir iš ko lietuviai tradicinę juodą duoną kepa šiandien?
Vieni geriausių Lietuvos šefų, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narių – Halina Višnevskaja ir Ruslanas Bolgovas – įmonių grupės „KG Group“ iniciatyva surengtoje Užgavėnių kulinarinėje šventėje pasiūlė naują požiūrį į tradicinius šios šventės patiekalus. Virtuvės profesionalai pristatė patiekalus, kuriuose vienu metu dera keli skirtingi komponentai: vištiena ir blynai, skonis ir sveikumas, tradicijos ir naujovės.
Žinoma, pasaulyje egzistuoja begalė maisto, didinančio pilvo apimtis. Tačiau nors kai kuriais iš jų pasmaguriauti retkarčiais galima, atrinkome sąrašą „nuodėmių“, kurių daryti tikrai nereikėtų. Kiekvienas iš šių skanėstų atims visą savaitę sunkaus triūso sporto salėje!
Paplūdimio sezonas pradėtas, vasariškas garderobas tvarkingai kabo spintoje arba lūkuriuoja lagamine, kelionių maršrutai suplanuoti. Tetrūksta vieno − tobulos figūros.
Nors lapkričio mėnuo dar net neįpusėjo, danai jau gyvena pakiliomis nuotaikomis ir pradeda ruoštis Šv. Kalėdoms. Pasižiūrėkime iš arčiau į skandinavų tradicijas belaukiant didžiųjų metų švenčių.