Search Results for: "sriuba su kokoso pienu"

Sekmadienio receptas -  aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Sekmadienio receptas – aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme aštrios, gurmaniškos ir egzotiškos krevečių sriubos su kokoso pienu receptą.

Kokosų pienas - sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Kokosų pienas – sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas.

„Cozy Europa“ vilios originaliais pasaulio virtuvių receptais

„Cozy Europa“ vilios originaliais pasaulio virtuvių receptais

Sostinės prekybos centre „Europa“ oficialiai atidaroma kavinė „Cozy Europa“. Pasaulio virtuvių ir naujų, gurmaniškų skonių mėgėjai čia ras greitai ir šviežiai paruoštų sriubų, salotų, karštų patiekalų ir desertų. Skubantiems dešiniojo Neries kranto biurų darbuotojams kavinė siūlo didelį sumuštinių išsinešti asortimentą. Vakare kavinė kviečia užsukti bokalo belgiško alaus ar taurės vyno ir paskanauti gardžių užkandžių. Čia vienu metu gali vaišintis apie 70 svečių.
Originalaus „Cozy Europa“ meniu kūrėjai – virtuvės šefas iš Švedijos Jurgen Weis ir „Cozy“ virtuvės šefė Lilija Kokoskina. Du virtuvės meistrai, pasitelkdami kūrybinę vaizduotę ir patirtį, sukūrė šiuolaikišką patiekalų meniu, kuriame dera Europos, Azijos, Pietų Amerikos ir kitų šalių skonių įvairovė, aukšta kokybė ir greitas paruošimas.
„Cozy Europa“ kviečia kasdien pasinerti į nedidelę kulinarinę kelionę, ragaujant salotas su antiena, kriaušių tzatziki ir alyvų aliejuje skrudintomis daržovėmis, mėgaujantis turkiška vestuvių sriuba su aviena ar skanaujant makaronus su karališkomis krevetėmis, šitakės grybais ir kokoso pienu. Aštresnio skonio mėgėjai neliks abejingi tortilijoms su aštria jautiena, pagardintoms pomidorų–žaliųjų citrinų salsa. Kavinės desertų meniu – ne mažiau spalvingas: nuo įvairiausių skonių pyragų – karijų riešutų, žaliųjų citrinų, obuolių ir gervuogių, iki klasikinio bei šokolado ir žaliųjų citrinų skonio „Crème brulée“.
„Cozy Europa“ sriubų, salotų ir užkandžių vidutinė kaina – nuo 8 iki 15 litų, karštą patiekalą čia galima užsisakyti nuo 16 litų, desertas kainuoja 6–7 litus.
„Naują „Cozy Europa“ koncepciją sukūrėme galvodami apie žmones, kurie daug dirba, keliauja po visą pasaulį ir vertina skonių įvairovę, gerą kokybę bei greitą ir draugišką aptarnavimą. Kviečiame kasdien pasinerti į nedidelę kulinarinę kelionę per pietus, pusryčius ar vakare, gurkšnojant vyną ir užkandžiaujant sūriu su alyvuogėmis“, – sakė Gedas Petrauskas, „Cozy Europa“ bendraturtis.
Kavinės „Cozy Europa“ darbo laikas: darbo dienomis – nuo 8.00 iki 21.00 val., išeiginėmis dienomis – nuo 10.00 iki 20.00 val.
Kavinę „Cozy Europa“ valdančios UAB „Amster“ akcininkai yra Bernie ter Braak, Gedas Petrauskas ir Arvydas Paulauskas. Investicijos į naująją kavinę siekia 100 tūkst. litų. Savininkai ateityje kavinės paslaugas planuoja išplėsti – pasiūlyti maistą išsinešti, pristatyti užsakymus į vietą.
Pirmoji kavinė „Cozy“ duris atvėrė Vilniaus senamiestyje 2004 m. balandžio mėn. 2008 m. įteiktas svetingiausios kavinės apdovanojimas, kurį kasmet skiria Vilniaus savivaldybė.