Search Results for: "vafliai"

Tinginys su vafliais

Tinginys su vafliais

Jums reikės:

2 pakelių sausainių „Gaidelis“
2 pakelių vaflių
Indelio kondensuoto pieno
200 gramų sviesto
1 varškės sūrelio
Šiek tiek pieno
100 gramų šokolado
Kaip gaminti:

Sausainius ir vaflius sutrupinkite kuo smulkiau. Sviestą iširpinkite ir sumaišykite su kondensuotu pienu. Gautą masę užpilkite ant sausainių ir vaflių, viską labai gerai išmaišykite ir sudėkite į formą. Sūrelį supjaustykite gabaliukais, sulaužykite šokoladą, ir, įpylę šiek tiek pieno, viską ištirpinkite. Gautą masę pilkite į formą ant pyrago. Laikykite šaldytuve kol sustings.

Skanaus!

Braškių salotos su vafliais

Braškių salotos su vafliais

Braškes ir bananus supjaustykite. Sudėkite ant vaflių ir apliekite jogurtu. Ant viršaus užberkite džiovintų ananasų (galima ir abrikosų) ir anakardžių.

Sekmadienio receptas - Beatos Nicholson vafliai ant pagaliuko

Sekmadienio receptas – Beatos Nicholson vafliai ant pagaliuko

Šią savaitę Beata Nicholson dalijosi patarimais, kaip surengti smagų ir skanų vaikų gimtadienį namuose, o šiandien ji atskleidžia vaflių ant pagaliuko receptą.

Rugsėjo 1-osios pusryčiai - traškūs senoviniai vafliai

Rugsėjo 1-osios pusryčiai – traškūs senoviniai vafliai

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme į vaikystę sugrąžinančių traškių vaflių receptą.

Savaitgalio receptas. Tinginys su vafliais

Savaitgalio receptas. Tinginys su vafliais

Sausainius ir vaflius sutrupinkite kuo smulkiau. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su kondensuotu pienu. Gautą masę užpilkite ant sausainių ir vaflių, viską labai gerai išmaišykite ir sudėkite į formą. Sūrelį supjaustykite gabaliukais, sulaužykite šokoladą, ir, įpylę šiek tiek pieno, viską ištirpinkite. Gautą masę pilkite į formą ant pyrago. Laikykite šaldytuve kol sustings.

Triufeliai

Triufeliai

Sausainius sumalti. Sumaišyti išlydytą sviestą, cukrų, kakavą, supilti romą. Sudėti į masę…

Kaip išvengti „riebalų žudikų“?

Kaip išvengti „riebalų žudikų“?

Transriebalai, hidrinti riebalai, riebalai žudikai. Šiuos terminus girdime, skaitome produktų etiketėse, bet ar tikrai žinome, kokie tai riebalai? Kaip atpažinti sveikatai nepalankius produktus ir nepasiklysti parduotuvių lentynose?

Beatos Nicholson patarimai vaikų gimtadieniui paruošti – nuo dekoracijų iki torto

Beatos Nicholson patarimai vaikų gimtadieniui paruošti – nuo dekoracijų iki torto

Gimtadienis yra svarbiausias metų įvykis nuo tada kai pradedi juos skaičiuoti. Vaikams – tai jų svajonių išpildymo laikas, o tėvams…

Bananus reikia valgyti kasdien

Bananus reikia valgyti kasdien

Bananai – vaisius, labiausiai paplitęs pasaulyje. Šri Lankos gyventojai tiki, kad žaltys Ievą sugundęs ne obuoliu, o bananu. Indijos jogams šie vaisiai yra labai svarbus maistas: jie stiprina organizmą, ypač nervų sistemą, sužadina proto galias. Šią teoriją ne sykį patvirtino jau mūsų laikais mokslininkų atlikti tyrimai.
sxc.hu nuotr.

sxc.hu nuotr.

Nors bananai užauga iki 10–15 m aukščio, o jų stiebo skersmuo gali būti net metras, jie nelaikomi medžiais. Tai – daugiametės žolės.

Daugiausia vaisių jos užaugina, kai oro temperatūra – apie 27 °C. Įdomu tai, kad gerai prižiūrimas bananas subrandina net iki 400 vaisių. Jo kekės nukertamos, kol vaisiai dar būna žali.

Bananus verta įtraukti į kasdienį racioną, nes jie itin vertingi mūsų organizmui. Juose yra vitamino C, kuris padeda organizmui nesenti ir kovoti su peršalimu. Bananuose yra vitamino E, todėl nuolat juos valgant stabdomas organizmo senėjimas, oda tampa stangresnė. Tai – puiki profilaktinė priemonė nuo raukšlių. Bananuose esantis vitaminas PP atlieka didelį vaidmenį organizme vykstančiuose medžiagų apykaitos procesuose. Šiuose geltonuose vaisiuose yra vitaminų B1, B2, kalio, kalcio, magnio, fosforo, natrio ir nedaug geležies. Bananai ypač vertingi širdžiai, nes juose yra daug kalio. Jei žmogus suvalgo 3–4 vaisius per dieną, jo organizmas gauna beveik pusę kalio normos, reikalingos parai.

Nuolat valgant bananus sumažėja insulto ir infarkto rizika, taip pat sumažėja tikimybė, kad atsiras skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opų. Ne tik vaisiai, bet ir jų sultys labai naudingos gydant gastritą. Jei skrandžio rūgštingumas padidėjęs, bananų sultys geriamos prieš valgį, jei normalus – po valgio.

Pikantiškas bananų užkandis

0,25 puodelio sviesto arba margarino, 0,6 puodelio rudojo cukraus, 1 šaukštas bananų likerio (nebūtina), 2 šaukštai romo (nebūtina), 2 vidutinio dydžio bananai, maltas cinamonas.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą arba margariną. Supilkite rudąjį cukrų ir bananų likerį. Maišydami kepkite, kol cukrus ištirps. Sudėkite supjaustytus bananus ir supilkite romą. Nuolat maišydami kepkite, kol mišinys pradės burbuliuoti. Patiekite vos nukėlę nuo ugnies su prancūziškais skrebučiais, vafliais ar ledais. Galite pabarstyti cinamonu. Degantys kepti bananai 4 bananai, 100 g sviesto, 100 g cukraus, 100 ml stipraus alkoholio. Nepernokusius bananus perpjaukite išilgai, apkepkite juos svieste, kad gražiai parustų. Sudėkite juos į lėkštę, pabarstykite cukrumi, užpilkite romu, brendžiu ar konjaku ir padekite. Alkoholis turi būti gana stiprus, kad degtų.

Bananų uogienė su šokoladu

3–4 prinokę bananai, 1 citrina, 300 g cukraus, 70 g juodojo šokolado, smulkinti muskatų riešutai, cinamonas (nebūtina).

Sutrinkite bananus su išspaustomis citrinos sultimis, suberkite cukrų, pavirkite 5 min. Tada sudėkite šokoladą ir truputį muskatų riešutų. Jei mėgstate cinamoną, galite įberti ir jo. Viską pavirkite dar 5 min. ir atšaldykite. Laikykite šaltai.

Bananų ir obuolių salotos

5 vidutinio dydžio rūgštūs obuoliai, 3 bananai, 2 apelsinai, 1 stiklinė grietinėlės, 2 šaukštai cukraus.

Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę, išskobkite sėklalizdžius ir stambiai sutarkuokite. Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite apelsinus, padalinkite juos skiltelėmis ir supjaustykite gabalėliais. Obuolius ir apelsinus sumaišykite. Į salotinę dėkite bananų sluoksnį, o ant viršaus – obuolių ir apelsinų masę. Viską apipilkite grietinėlės ir cukraus padažu.

Bananų duona

400 g miltų, 80 g margarino, 150 g cukraus, 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių, 3 prinokę bananai, 120 ml sojų pieno, 40 g kapotų graikinių riešutų.

Margariną išlydykite su cukrumi, maišydami suberkite miltus ir kepimo miltelius, tada vieną po kito dėkite visus likusius produktus ir gerai išmaišykite. Stačiakampę pailgą formą ištepkite riebalais, supilkite tešlą ir kepkite iki 150 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min.

Beprotiška dieta: valgyti tik tai

Beprotiška dieta: valgyti tik tai, kas telpa į šakutę

Prancūzijoje dietas renkasi ne tik nutukę ar problemų su riebalais turintys asmenys, tačiau visi norintys išlaikyti normalų kūno svorį. Vienas būdų – vakarienei valgyti tik tai, kad telpa į šakutę, tačiau nevengti sočių pusryčių ir pietų.