Now Reading
Kinijos požemiai: vaikai prirakinami grandinėmis

Kinijos požemiai: vaikai prirakinami grandinėmis

Kinijos požemiai: vaikai prirakinami grandinėmis

Ekodiena.lt

Kraupiose fotografijose Kinijoje, Guangzhou mieste, užfiksuoti grandinėmis prie sienos prirakinti vaikai. Tai ne kankinimas ar tėvų sadistiškumas. Priešingai, tėvai rūpinasi, kad vaikai, kol jie sunkiai dirbs nuo ryto iki vakaro, būtų saugūs – nepasiklystų ar jų nepagrobtų, rašo dailymail.co.uk.

Fotografijose užfiksuoti mergaitė ir berniukas, kuriems trys-keturi metai. Sunkiomis grandinėmis tėvai vaikus apsaugo nuo galimo jų pagrobimo, kadangi neišgali susimokėti už darželį ar lopšelį, kur vaikai būtų saugūs.

Netoliese gyvenantys žmonės pasakoja, kad vaikų tėvai atvyko dirbti iš Kinijos Hunan provincijos. Čia jie dirba sunkius darbus nuo ryto iki vakaro. Gyventojus liūdina, kad dažnai tenka matyti broliuką ir sesutę verkiančius, tačiau jie supranta, kad tėvai negali mažųjų pasiimti į statybvietę, kurioje dirba, nes ten jiems būtų pavojinga.

Žurnalistams po ilgų ieškojimų statybvietėje pavyko surasti vaikų tėvus. Juos sukrėtė tėvo pasakyti žodžiai: „Žinau, kad tai neteisinga mano vaikų atžvilgiu. Mano žmona ilgai verkė ir prieštaravo mano sumanymui vaikus prirakinti grandinėmis, tačiau mes neturime kitos išeities. Čia dirbti labai sunku, būtų neįmanoma kartu ir juos prižiūrėti. Todėl dabar vienintelis mūsų tikslas – kuo greičiau užsidirbti pinigų, kad mūsų vaikai nebekentėtų.“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ir tai ne vienintelis atvejis Kinijoje. Dėl skurdo taip priversti elgtis daug šeimų. Kai kurios šeimos net negali sau leisti turėti vaikų ar neįgalių giminaičių, nes neturėtų laiko užsidirbti pragyvenimui ir artimųjų išlaikymui.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top