Now Reading
Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Kirai

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Kirai

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Kirai

Milda

Rytinis troleibusas apytuštis.

Regis, ruduo kiaurai persmelkė kiekvieną skaidulą, kiekvieną kryptelėjimą, krestelėjimą, kiekvieną ausinuke įrašytą dainą, įsirangė per menką nuogos odos lopinėlį ir susisuko negrabią gūžtą manyje, gudriai ir giliai, ten, kur nepasiekčiau. 

Lėtai siekiu telefono džinsų kišenėje. Šalia sėdinti mergina pasisuka, tikisi, kad galiausiai nešdinsiuosi ir ji galėsianti nuo rasoto stiklo nuvalyti malūną, kuris visai ne raudonas. Jokių Moulin Rouge. Nepasiseka – išsitraukiu mobilųjį ir nustatau žadintuvą 6:34. Rytoj šeštadienis.

Dar žalia pieva pilna kirų. Žiede, miesto vidury. Stovi akimirkai sustingę, panašūs į trimatį maketą, ekspoziciją, menininko pokštą. Tik be baltų galerijos sienų. Ir be baltų žiūrovų veidų. Vien šąlantys troleibuso keleiviai, o ir tie nemato. Mintyse priartėju, pritūpiu, vaikštau – ten paukščiai gipsiniai, jų sparnai niekados neatplyšta nuo kūno ir nesuplazda. Matau jų profilius, akis, išsipūtusias krūtines. Lengvas, sunkias nuo oro. Gipsinio binto atraižas. Ne, čia niekas nelūžo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lėtai, lyg besidairydamas po manąją ekspoziciją, prasklendžia vienas. Suspurda dar du. Pakyla, danguje brėždami pilkas vertikales, kol galiausiai dingsta iš akių. Gipsinių karių armija.

Ratus lėtai brėžia troleibusai.

Informacija apie esė konkursą „Ištrauk mane iš stalčiaus“ čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top