Now Reading
Šiurpinantis Indijos našlių gyvenimas ir padėtis visuomenėje (foto)

Šiurpinantis Indijos našlių gyvenimas ir padėtis visuomenėje (foto)

Šiurpinantis Indijos našlių gyvenimas ir padėtis visuomenėje (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Dailymail.co.uk

Mirus sutuoktiniui Indijoje moterys dažniausiai atskiriamos nuo visuomeninio gyvenimo, atstumiamos bendruomenės, jų išsižada šeimos ir artimieji. Šiose fotografijose galima pamatyti širdį veriančius vaizdus iš Indijos našlių gyvenimo ir padėties visuomenėje. Seniau Indijoje našlynų buvo labai daug, juose glausdavosi net pačias jauniausios, kartais dar paauglės mergaites, kurios būdavo ištekinamos už senų vyrų, o po jų mirties keliaudavo į našlynus. Našlėms nuskutamos galvos, o apie antrą santuoką negali būti nei minties. Kai kuriose Indijos vietose šios tradicijos, požiūris į vyrų netekusias moteris vis dar egzistuoja, o našlių padėtis jau daug metų nesikeičia.

Nuotraukose galima pamatyti, kaip senyvo amžiaus indės gyvena visiškai vienos arba tam tikruose getuose, našlynuose. Našlėms neleidžiama dalyvauti religinėse šventėse, apeigose ar svarbiuose visuomeniniuose renginiuose. Indijoje našlės laikomos prakeiktomis, jos atskiriamos nuo savo šeimų, nes baiminamasi, kad jos paskleis savo nedalią ir artimųjų tarpe. 

Vis tik, atsirandančios naujos labdaros iniciatyvos siekia šį pasenusį požiūri išgyvendinti ir našles iš naujo integruoti į bendruomenę, visuomeninį gyvenimą, suteikiant joms nuolatines pajamas bei normalaus gyvenimo tarp kitų žmonių galimybę.

Šiose nuotraukose nufotografuotos Varanasio miesto moterys. Varanasis – tai šventa hinduistų vieta, kur milijonai keliautojų ir piligrimų atvyksta maudytis šventuose Gango upės vandenyse. Tuo tarpu našlėms neleidžiama, kaip visiems, šalia atkeliaujančių piligrimų maudytis šventoje Gango upėje ir draudžiama dalyvauti šventose apeigose kartu su visais.

Bene vienintelis našlių pragyvenimo šaltinis yra išmalda. Jos kiekvieną dieną keliauja prie šventyklų prašyti išmaldos, kur gauna centus už kalbamas šventas maldas.

Šiuo metu atsiranda naujų iniciatyvų, bandančių pakeisti našlių padėtį. Labdaros organizacijos „Sulabh International“ pirmininkas Bindeshwar Pathak įvairiausiais būdais stengiasi pagerinti našlių statusą Indijoje. Jis pakvietė 150 našlių iš Varanasio miesto, kad jos pradėtų dalyvauti religiniame miesto gyvenime, taip stengiantis pakeisti visuomenės požiūrį, nutraukti stigmatizuotą neigiamą šių moterų statusą.

Bindeshwar Pathak taip pat kreipėsi į šalies parlamentą ragindamas priimti naują įstatymą, užtikrinantį našlių gerovę, mokant našlėms bazinį atlyginimą ar pašalpą iš valstybės lėšų, nes kitų galimybių užsidirbti jos kol kas neturi. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top