Now Reading
R. Kalinkino kolekcijos pristatymas: dideli užmojai, bet ar ne per anksti? (nuomonė, fotoreportažas)

R. Kalinkino kolekcijos pristatymas: dideli užmojai, bet ar ne per anksti? (nuomonė, fotoreportažas)

R. Kalinkino kolekcijos pristatymas: dideli užmojai

Laikas.lt
Eglė Kirliauskaitė
Tomo Adomavičiaus nuotr.

„Na, gal vis tiek gerai, kad atėjom, vis kažką pamatėm“, – lyg save guodžiančiai po dizainerio Roberto Kalinkino kolekcijos, skirtos 2014-ųjų pavasariui/vasarai, vakar šnabždėjosi dvi išsipusčiusios ponios.

Taip, be abejo, tai tikrai nepriminė pradedenčiųjų dizainerių šou, kuriame akis badytų pigios medžiagos ar nuo žymesnių kolegų nukopijuoti siluetai. Priešingai, pretenzija buvo iš tiesų rimta – apie tai byloja jau vien išnuomota bei įmantriai dekoruota „Siemens“ arena ir televizijos tinklelyje periodiškai besisukanti renginio reklama. Visgi, paaiškėjo, jog Robertas bent jau kol kas nepasiruošęs užpildyti tų pačių salių, kurios lūžta nuo žmonių gausos per Juozo Statkevičiaus mados šou – daugybė tuščių kėdžių pristatymo metu atrodė kiek neskaniai. Jų užpildyti nepadėjo net po kolekcijos pristatymo vykęs Jurgos Šeduikytės ir Leono Somovo pasirodymas, kurio metu kėdės dar labiau tuštėjo. Ir ne dėl to, kad jie būtų skambėję blogai – priešingai, jie buvo tikrai žavūs, tačiau žmonės čia atėjo pažiūrėti mados kolekcijos, o skelbtas sumanymas apie „vientisą mados ir muzikos renginį“ ryškiai nepasiteisino. Beje, renginio organizatoriai pasirinko dar niekur nematytą laiko „užpildymo“ būdą: skelbta, jog visai nepigiai publikai atsiėjęs renginys truks dvi valandas, t. y., jei pradžia 19 valandą, namo galima tikėtis traukti kiek po 21-os. Taip ir nutiko, tačiau šou vėlavo vieną valandą – tai, pasirodo, irgi įskaičiuojama į renginio trukmę.

Pamirštant kiek silpnoką organizacinę pusę, grįžkime prie to, kas čia ir buvo svarbiausia – dizainerio siūlomų šiltojo sezono mados tendencijų. Podiumu žygiavo iki 60 modelių, pasipuošusių gana drąsiai maišomais odos, mezginių, plunksnų, tiulo bei storesnių audinių deriniais. Kai kurie tokios eklektikos pavyzdžiai atrodė iš tiesų įdomiai ir tikrai buvo verti dėmesio. Prie drabužių puikiai derėjo ir odinės, karoliukais puoštos pirštinaitės, permatomos medžiagos skrybėlės bei sunkesni papuošalai. Lengva ir sunku, elegantiška ir kasdieniška, paprasta ir prabangu – tokį bendrą įspūdį sukūrė R. Kalinkino pret-a-porter bei haute couture kolekcijos modeliai. Nepaisant tiek dedamųjų, visa tai buvo gana vientisa ir transliavo aiškiai suprantamą žinutę, ką dizaineris siūlo rinktis 2014-ųjų pavasariui bei vasarai. Tiesa, pasirodė, jog pritrūko kažko iš tiesų šviežio, naujo, kažko tokio, ką pamačius, publikai iš susižavėjimo ir nuostabos tiesiog atviptų žandikaulis, o rankos pačios pradėtų ploti. To nebuvo. Bet gal ir neturėjo būti. O gal viskas atrodytų gerokai įspūdingiau, jei nebūtų siekta iššokti kiek aukščiau, nei kol kas reikia/galima – pristatymui pasirinkti labiau kamerinę aplinką, kuri nereikalautų ieškoti papildomų ir ne visada pasiteisinančių publikos magnetų bei daugiau dėmesio skirti pačiai madai.


See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top