Now Reading
Kavos konferencijoje – botanikų, parfumininkų, kulinarų ir tekstų kūrėjų požiūris į kavą

Kavos konferencijoje – botanikų, parfumininkų, kulinarų ir tekstų kūrėjų požiūris į kavą

Kavos konferencijoje – botanikų

Laikas.lt

Vilniuje, galerijoje „Vartai“ š.m. lapkričio 23 d. kavos manufaktūra „Crooked Nose & Coffee Stories“ organizuoja pirmąją Lietuvoje kavos konferenciją „Dark Times“. Renginyje apie šį tamsų gėrimą pasakos ne tik kavos žinovai iš Lietuvos, Olandijos bei Čekijos, bet ir botanikai, kvapų meistrai, kulinarai ir tekstų kūrėjai.

„Renginys bus įdomus tiems, kurie nori daugiau sužinoti apie kavą ir pažvelgti į šį kasdienišką, bet kartu ypatingą tamsų gėrimą skirtingais rakursais. Nuo kavos biologijos, skrudinimo, ruošimo, kvapo, derinimo su maistu ─ iki kavos puodelio, kaip preteksto susitikti. Lapkričio 23-ią dieną septyni skirtingų sričių atstovai pasidalins savo kavos istorijomis“, – kalba konferencijos „Dark Times“ iniciatorius Emanuelis Ryklys, kavos manufaktūros „Crooked Nose & Coffee Stories“ įkūrėjas.

Konferencijoje dalyvaus kavos žinovai iš Lietuvos, Čekijos ir Olandijos bei keturi kitų profesijų atstovai, kurie pasidalys visai kitokiu, savitu požiūriu į kavą. Apie Afrikos kavos ūkius papasakos olandas Lennart Clarkx, mažos kavos importo įmonės „This Side Up“ įkūrėjas. Filtruotos kavos skonius ir įrankius nupasakos Emanuelis Ryklys, kavos manufaktūros „Crooked Nose & Coffee Stories“ įkūrėjas. Čekiškos kavos kultūra dalinsis Honza Chudíček iš „We Brew!“ kompanijos, kuriančius naujus kavos produktus. 

Apie kavos biologiją pasakos Lietuvos edukologijos universiteto vyr. botanikė Teresė Jokšienė. Kavos aromatų kompleksiškumą aiškins kvapų specialistė ir „Kvapų namų“ parduotuvių įkūrėja Laimė Kiškūnė. Kaip derinti kavą ir maistą mokys prancūzas Marc d’Erceville, dirbantis „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje. O kavos istorijomis dalinsis tekstų kūrėja Solveiga Masteikatė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Jau kurį laiką organizuojame pažintines kavos degustacijas bei kursus. Pastebėjome, jog renginių, kuriuose apie kavą būtų įdomu klausytis ne tik kavos ekspertui, bet ir paprastam kavos mylėtojui, Lietuvoje trūksta. Tikimės, kad ši konferencija padės ne tik iš naujo atrasti tamsųjį gėrimą, bet ir į taip įprastą kasdienį ritualą įpūs daugiau emocijos“, – žada konferencijos iniciatorius E. Ryklys.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top