Now Reading
Apie tvermės dėsnį pinigams arba ką žino visi fizikai, bet ne visos filologės

Apie tvermės dėsnį pinigams arba ką žino visi fizikai, bet ne visos filologės

Apie tvermės dėsnį pinigams arba ką žino visi fizikai

Laikas.lt

Jei pavasarį universiteto kiemeliuose pasitinki riaumojantį fizikų dinozaurą, tai dar nereiškia, jog esi silpna mergelė, tik ir telaukianti, kol ją išgelbės riteris iš Saulėtekio alėjos. Moterys šiandien laisvai geba laikyti visus keturis kampus, įskaitant „barako“ kambarį ir studentišką biudžetą.

O jei visgi neišvengi situacijų, kai norisi ir reikia, bet nėra už ką, užmesk akį į „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto ekspertų patarimus, kurie subalansuoti padebesiais skraidančioms filologėms, bet tiks ir pragmatikams fizikams.

Laužyk mitus. Ar Tavo senelis aiškina, kad pinigai – tai vyrų reikalas? Netikėk tuo ir tapk tikra asmeninių finansų guru! Vienas iš argumentų, kodėl vyrams deleguojami pinigų klausimai, yra įsitikinimas, jog moterys negabios matematikai, tad joms ir su pinigais tvarkytis sunku. Tačiau net jei nestudijuoji MIF‘e, nusiminti neverta, mokslininkai jau įrodė, kad taip nėra! Visų pirma, visada prisimink, kad išlaidos turi būti mažesnės už pajamas. Antra, pavardink sau, kokių tikslų turi tvarkydama pinigus. Geriausia, kad tikslas būtų ne nauja suknelė, o kažkas rimtesnio – magistrantūros studijos, kelionė, kursai ar automobilis. Turėdama aiškų tikslą ir taisykles, numačiusi būdą jį pasiekti, galėsi lengviau atsisakyti neplanuotų išlaidų. Be to, ir konservatyvų senelį nustebinsi.

Emocijos ir pinigai sutaria kaip šuo ir katė. „Tiek galiu sau leisti“ kategorijos pirkiniai ypač būdingi moterims. Juk ne kartą, išėjus pirkti pieno, grįžai su pakuote bandelių ar nauju tušu. Neretai perki spontaniškai („juk jos tokios skanios“) ar norėdama nusiraminti po egzamino („esu to nupelniusi“), deja, pirkiniai mažai įvertina Tavo nuopelnus ir pastangas. Nepasiduok ir pirkimo karštinei per išpardavimus, kai pinigai išleidžiami siekiant sutaupyti. Šešios kremo pakuotės už vieno kainą negarantuos, kad veidas taps skaistesnis. Juk neretai neplanuotai išleidus nemenką pinigų sumą vėliau tenka graužtis – „gal nereikėjo“…

Ar fizikos dėsniai turi išimtis? Fizikai žino, kad energija iš niekur neatsiranda ir niekur neišnyksta. Bet pinigams, deja, tvermės dėsnis negalioja. Dar prieš savaitę piniginę džiugino šimtinė, o šiandien tenka prašyti draugės mažytės paskolos? Taip įvyko ne dėl to, jog neva moterys išlaidesnės. Susekti, kur dingsta pinigai, padės išlaidų sąrašas. Užsirašyk visas savo išlaidas nuo puodelio kavos iki mokesčio už būstą ir pamatysi jų pasiskirstymą. Tuomet galėsi nuspręsti, ar išties tau reikėjo tos naujos palaidinės, nors ir su nuolaida. Beje, brūkštelėti ant lapuko yra naudinga ir kaskart keliaujant į parduotuvę. Matydama prieš akis savo valgiaraštį su reikalingais maisto produktais, atsispirsi pagundai į krepšelį įsimesti dar keletą saldžių sūrelių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tu gali. Jei nesi naivuolė, laukianti princo ant dinozauro, kuris „viską sutvarkys“, užsitikrink sau užnugarį. Juo gali tapti tavo finansinės žinios, kurias gali taikyti kasdien. Domėtis finansine sritimi gali ir nestudijuodama ekonomikos. Skaityk žurnalus, verslo laikraščius, publikacijas ir patarimus internete. Kalbėk ir konsultuokis su draugais, kurie su pinigais tvarkosi geriau už tave. Tai įpūs pasitikėjimo savo jėgomis ir padės įveikti žalingus finansinius įpročius.

Daugiau patarimų, subalansuotų moterims, bet tinkančių ir vyrams, rasi www.manofinansai.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top