„In Latino“ gegužinėje – geriausio Kolumbijos klipo rinkimai ir „Parranda Polar“ (foto)

Laikas.lt
Justės Urbonavičiūtės nuotr.

Spalio 15 d. klube „Tamsta“ įvyko festivalių „In Latino“ ir FIDAAC (keliaujantis Kolumbijos audiovizualinių menų festivalis) inicijuotas Geriausio Kolumbijos muzikinio vaizdo klipo konkursas. Vertintojų komisiją sudarė: muzikantas, „In Latino“ ambasadorius Jurgis Didžiulis; kino kritikė, žurnalistė Izolda Keidošiūtė; kinotyrininkė, kūrybinių medijų instituto vadovė doc. dr. Renata Šukaitytė; prodiuserė, studijos „Kinema“ vadovė Jurga Dikčiuvienė, vizualinių komunikacijų specialistas Paulius Zaviša ir Kolumbijos aktorė Maria Cecilia Sanchez.


Žiuri komisija

Prie jų sprendimo savo balsais galėjo prisidėti ir vakaro lankytojai. Vėliau burtų kelių iš visų balsavusiųjų buvo išrinktas laimingasis, kuriam atiteko festivalio rėmėjų dovanos. Jų įsteigtas prizas pasieks ir daugiausiai žiūrovų simpatijų pelniusio klipo autorių, kuriam Kolumbijoje jį perduos grįžę FIDAAC atstovai. „Žiūrovų ir žiuri nuomonės dažniausiai skiriasi“, – sako I. Keidošiūtė. Ar ji teisi, kaip ir Geriausias trumpametražis Kolumbijos filmas, paaiškės spalio 16 d., uždarymo vakare – „Muzikinė vakarienė su Jurgiu Didžiuliu“.

Po šių ir praėjusių metų konkursinių muzikinių vaizdo klipų programų transliacijos visų laukė daug prakaito pareikalavęs kolumbietišką kumbiją grojusios „Parranda Polar“ koncertas.


Likusius festivalio „In Latino 2014“ renginius rasite čia – http://kinopavasaris.lt/inlatino/

9-asis festivalis „In Latino“ vyks 2014 m. spalio 9–16 dienomis. Šiemet didžiausias dėmesys bus skiriamas Kolumbijai: kinui, muzikai, fotografijai, maistui ir kitiems jos kultūros atspindžiams. Nepaisant to, kaip ir kasmet, „In Latino“ supažindins ir su kitomis Lotynų Amerikos šalimis. Dauguma festivalio renginių – nemokami. Projektą remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kūrybinės veiklos, autorinių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programa. Žiūrovų apklausą vykdo TNS LT.

in latino, Kolumbija, muzikiniai klipai, parranda polar

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai