Now Reading
Mitas sugriautas: sotūs pusryčiai nepadeda numesti svorio

Mitas sugriautas: sotūs pusryčiai nepadeda numesti svorio

Mitas sugriautas: sotūs pusryčiai nepadeda numesti svorio

Sotūs pusryčiai garantuoja mažesnį vėliau suvartojamų kolorijų kiekį – bent jau taip buvo teigiama iki šiol. Vis dėlto, Vokietijos mokslininkų atliktas tyrimas šią teoriją verčia aukštyn kojomis.

Miuncheno Universiteto tyrėjų komanda dvi savaites stebėjo 400 asmenų. Kiekvienas jų tyrimo metu vedė specialų „maisto dienoraštį“, kuriame žymėdavo, ką ir kada valgo bei kiek suvalgomas maistas sveria. Eksperimento dalyviai pagal savo įpročius pasiskirstė į tris grupės: vieni jų valgė itin sočius, gausius pusryčius, kiti – lengvus, o tretieji jų visai atsisakė.
 
Galutiniame rezultate paaiškėjo, kad žmonės, ryte suvartodavę 400 kalorijų daugiau nei valgantieji lengvesnius pusryčius, beveik tiek pat viršydavo ir dienos normą.
 
Anot dr. Valker Schusdziarra, tai rodo, kad žmogus pietums ir vakarienei suvalgo tiek pat, nepriklausomai nuo to, kokius pusryčius pasirinko. Taigi tai neigia teoriją, kad gausūs pusryčiai padeda numesti svorio.
 
Vis dėlto, dauguma mokslininkų ir mitybos specialistų lieka prie ankstesnės nuomonės, kad pusryčiai yra itin svarbi dienos raciono dalis. Anot jų, pusryčiaujančiųjų mityba labiau subalansuota, jiems lengviau numesti papildomus kilogramus, jie žymiai rečiau skundžiasi sveikatos, ypač virškinimo, sutrikimais nei tie, kurie rytinio valgio atsisako.

Laikas.lt
Parengta pagal bbc.co.uk

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top