Now Reading
Bohemiečių „Onegino“ repeticijose – džiaugsmas ir kūrybinis bruzdesys

Bohemiečių „Onegino“ repeticijose – džiaugsmas ir kūrybinis bruzdesys

Bohemiečių „Onegino“ repeticijose – džiaugsmas ir kūrybinis bruzdesys

Bohemiečių artistams šiuo metu – intensyviausias kūrybos ir repeticijų metas. Lietuvoje ir užsienio teatruose dainuojantys solistai vėl susitiko vienoje scenoje ruošdamiesi Piotro Čaikovskio operos „Oneginas“ premjerai.

Dalios Ibelhauptaitės režisuojamas „Oneginas“ šią savaitę į Lietuvą sugrąžino Liorą Grodnikaitę, Asmik Grigorian, kuri šiuo metu dainuoja Berlyno Komische operoje, Laimoną Pautienių, Diuseldorfo operos vedantįjį baritoną. Šįkart su jais – ir iškiliausios Lietuvos operos primadonos Irena Milkevičiūtė bei Sigutė Stonytė.

S. Stonytė pasakoja, kad patekusi į bohemiečių kolektyvą iš karto pasijuto kaip namie.

„Kad nupasakotum repeticijų nuotaiką, turi tai pajausti! Čia tokia džiaugsmo, bruzdesio atmosfera. Viskuo, ką padarai, kokią naują smulkmeną įneši į vaidmenį, yra džiaugiamasi, ir tu visais džiaugiesi. Dabar suprantu, kodėl solistai taip veržiasi dainuoti pas Dalią – ji tikrai puiki psichologė, sugebanti visus pagirti ir kartu reikalauti geriausio rezultato“, – sako S. Stonytė.

Žymi operos solistė džiaugiasi, kad jos „Onegine“ įkūnijama Larina šįkart visai kitokia, nei teko vaidinti anksčiau. „D. Ibelhauptaitė šiai Larinai skiria labai daug dėmesio. Dažniausiai Larina būna nesvarbus vaidmuo, be jokios gyvenimo istorijos, tačiau šiame pastatyme ji turi daug reikšmės. Net ir beveik neturėdama muzikinės kalbos, ji yra aktyvus personažas – šeimininkė, kuri viską valdo ir kontroliuoja, žiūri į pasaulį su didele cinizmo doze, nes jos pasaulis yra sugriuvęs. Ji ir parūko, ir išgeria, ir jauną meilužį turi pašonėj“, – pasakoja S. Stonytė.

Lietuvos operos žvaigždė Irena Milkevičiūtė, pirmą kartą operoje dainuosianti su dukra Asmik Grigorian, taip pat puikiai įsiliejo į bohemiečių kolektyvą.

„Atėjus į šią trupę pajauti, kad čia tikrai visi yra viena šeima, kaip jie patys sako. Labai džiaugiuosi, kad kartu su jais turiu galimybę prisiliesti prie Čaikovskio ir Puškino. Kad ir koks modernus būtų šis pastatymas, klasikai išlieka, jų nepakeisi“, – sako I. Milkevičiūtė.

Anglijoje gyvenančiai ir dirbančiai Liorai Grodnikaitei jau yra tekę dubliuoti Olgos partiją Amerikoje ir Anglijoje.

„Labai džiaugiuosi, kad galų gale tą sukauptą patirtį galiu pritaikyti scenoje. Man Čaikovskio kūryba skamba be galo patraukliai, o Puškino poezija giliai įkvėpė kompozitorių ir puikiai dera prie muzikos“, – sako L. Grodnikaitė, įsitikinusi, kad kūrybinė veikla Lietuvoje kaip visada suteiks nuostabios patirties.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Laimonui Pautieniui – tai jau antrasis Oneginas, pirmąjį solistas suvaidino pernai Diuseldorfe.

„Oneginui“ jaučiu didelius sentimentus. Gal  todėl, kad tai viena pirmųjų mano gyvai matytų operų, rodos, tada buvau trečioje klasėje. Tai viena iš nedaugelio operų, kur pagrindinis lyrinis herojus yra baritonas, paprastai ši privilegija tenka tenorams“, – pasakoja L. Pautienius.

Jis sako, kad grįžta dainuoti į Lietuvą su dideliu noru, o kartu ir atsakomybe puikiai pasirodyti. „Dabar, kai daugiau laiko praleidžiu Vokietijoje, labai vertinu darbą su bohemiečiais“.

Operos „Oneginas“ premjera įvyks kovo 6, 10, 11 ir 12 dienomis. Bilietus į spektaklius platina Bilietai.lt.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top