Now Reading
Kelionė lėktuvu be baimės – kaip įveikti baimę skristi?

Kelionė lėktuvu be baimės – kaip įveikti baimę skristi?

Kelionė lėktuvu be baimės – kaip įveikti baimę skristi?

Lipu į lėktuvą, gal kažko nespėjau padaryti prieš skrydį? Siauri praėjimai lėktuve, klaustrofobiškai mažai vietos atsisėsti, negaliu ištiesti kojų, o pavojaus atveju, niekaip nepastumčiau šalia sėdinčio didelio dėdės ir jau greičiau spėčiau tik per iliuminatorių pamatyti artėjančios žemės lopinėlį…

Ir vėl paniškai bijau skristi lėktuvu. Na na, pasakysite, kuris jau čia iš mūsų gali bijoti skristi?
Keli patarimai, kaip įveikti baimę skristi:

Nesidomėkite naujienomis. Nebūtina savęs dar labiau šiurpinti besidomint įvairiausiomis lėktuvų katastrofomis, tad verčiau prisiminkite, kad oro transportas vienas saugiausių ir nesigilinkite į liūdnąją statistiką.

Sėdėjimo vieta. Rinkitės vietas arčiau evakuacijos išėjimų, tikėtina, kad jausitės daug ramiau. Jei jums labai baisu žiūrėti pro langą, apsikeiskite vietomis.

Užsiimkite mėgstama veikla. Knyga, muzikos klausymas, miegas. Jei skrendate ne vienas pasiimkite kokių žaidimų: kortas, laivų mūšį, spręskite kryžiažodžius ir pan.

Oro duobės – kelių duobės. Juk nebijote pakliuvę į duobę važiuodami automobiliu? Įsivaizduokite, kad važiuojate keliu ir tos kelios duobutės tėra asfalto nelygumai.

Prisisekite. Beveik visi susižalojimai turbulencijos metu įvyksta, jei keleivis sėdi neprisisegęs. Tad prisisegę nerizikuojate susižaloti.

Negerkite kavos. Kava skatina dehidrataciją, tad jei prie skrydžio baimės dar prisidės burnos džiuvimo pojūtis ar desperatiškas noras gerti, bus tikrai ne pyragai. Verčiau rinkitės vandenį ar kitus neutralius gėrimus.

Alkoholio vartojimas.
Galima išgerti taurę stipraus gėrimo, bet neverta piktnaudžiauti, nes svaigalai turi šalutinį poveikį, o skrendant tai tikrai nereikalinga. Lėktuve jaučiamas tam tikras deguonies trūkumas, tad jei dar būsite apsvaigę, paūmės supimo pojūtis, o jau toliau pasakoti turbūt net neverta…

Kalbėkitės. Jei skrendate vieni, nesidrovėkite pakalbinti šalia sėdinčio žmogaus, jei yra poreikis, net galite prisipažinti jam apie savo baimę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nekovokite su savo skrydžio baime. Nesistenkite nuvyti visų minčių šalin, pabandykite vadovautis logika. Supraskite, ko iš tikrųjų bijote? Gal tai skausmo baimė, o gal bijote uždaros erdvės? Gali paaiškėti, kad skrydis visai nekaltas dėl jūsų jausmų.

Įsivaizduokite, kad tai visai ne skrydis. Pasvajoti juk galima? Pabandykite perkelti save į filmavimo aikštelę, jūs aktorius, o čia tik imitacinis skrydis, kur lėktuvą purto ir linguoja ant žemės. Arba įsivaizduokite, jog jau sėdite paplūdimio kėdėje ir tuoj tuoj jums atneš vaisinį kokteilį. Dar patariama įsivaizduoti, jog už durų (bet kokių jums matomų durų) yra jums miela patalpa: kambarys, virtuvė, kt.

Apdovanokite save. Pavyzdžiui, jei laikotės dietos, tik skrydžio metu leiskite sau valgyti mėgstamus skanėstus. Valgykite lėtai, pasimėgaudami. Pažadėkite sau nusipirkti kokį mielą daiktą, jei įveiksite šį išbandymą. Juk dėl trofėjaus žmonės kovoti pripratę?

Kelionė lėktuvu be baimės skristi
Lėktuvai yra 29 kartus saugesni už automobilius.
Skrydis yra 4 kartus saugesnis už kelionę autobusu ar traukiniu.
Per milijoną skrydžių valandų žūva 0,89 žmogaus.
O jums yra tekę jausti skrydžio baimę? Kaip su ja kovojote?

Makalius.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top