Now Reading
Ar reikalingos dvi „Mados infekcijos“ per metus? (Įspūdžiai ir Foto)

Ar reikalingos dvi „Mados infekcijos“ per metus? (Įspūdžiai ir Foto)

Ar reikalingos dvi „Mados infekcijos“ per metus? (Įspūdžiai ir Foto)

Praėjusį savaitgalį antrą kartą šiais metais ir pirmą kartą rudenį mados mylėtojus subūrė „Mados infekcija“. Kasmet laukiamas renginys šį kartą nuvylė labiau nei buvo galima įsivaizduoti.

Nieko jau nestebina faktas, kad tokių renginių metu egzistuoja du podiumai – vienas programos dalyviams, kitas lankytojams. Tik gaila, kad pastarajam skirta žymiai daugiau laiko.

Suorganizuoti renginį, kuris jau daugiau nei dešimtmetį turi savo tęstinumo tradiciją, surenka pilną Šiuolaikinio meno centrą žmonių, be abejonės yra nelengva. Ir pagirti organizatorius tikrai būtų galima be ironijos, jei renginys nevėluotų daugiau nei valandą, o po trijų penkiolika minučių trukusių kolekcijų pristatymo garsiai skelbiama 20 minučių pertrauka taip pat neviršytų valandos. Žinant koks dabar gyvenimo ritmas, labai norėtųsi ateiti į ilgai lauktą renginį – pamatyti ant podiumo tuos, dėl kurių atėjai, ir keliauti sau. Tačiau susidaro toks įspūdis – jei nenori dalyvauti ant antrojo, deja, svarbiausiojo podiumo, belieka kitą kartą nesiveržti ir į patį renginį.

 Kritikuojančius kitų kūrybą labai greitai galima nugesinti paprašius padaryti geriau. Taip, tad rudeninėje „Mados infekcijoje“ pristatytų kolekcijų kritiką praleisime. Beje, dėl skonio nesiginčijama. Tačiau vienareikšmiškai galima pripažinti, kad vaizdas labiau liūdino nei įkvėpė. Nereikia ir apie madą labai daug išmanyti, kad suprastum, jog dauguma demonstruotų tiek Lietuvos, tiek užsienio dizainerių drabužių priminė greičiau bet kurio prekybos centro bet kurios parduotuvės naujienas nei autorinius darbus, už kuriuos norėtum atitinkamai sumokėti.

Spalį vykusioje „Mados infekcijos“ spaudos konferencijoje minėta renginio dvasia buvo vos vos jaučiama. Žinoma, ne amžinybe besitęsiančiose pertraukose. Taip, ploti norėjosi gyvybės ir energijos ant liūdno podiumo įnešusiai S. Straukaitei. Gal šeštadienį tokių dizainerių būtų atsiradę ir daugiau, bet, deja, noro leisti valandas laukiant pasirodymų, tikrai nebebuvo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Komercija, o ne stulbinančiomis idėjomis persmelktos kolekcijos padeda be paaiškinimų suprasti, kodėl „Mados infekcija“ šiemet organizuota antrą kartą. Tiesa, mados renginių mūsų šalyje labai nedaug, bet ar verta daryti juos vien tik dėl skaičiaus?

Daugiau „Mados infekcijos“ akimirkų nuotraukų galerijoje.

Dovilė Raustytė
Nuotr. Ievos Varkojytės ir Marijos Balinskaitės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top