Now Reading
Savaitgalio serialas. „Scrubs“ – sveikas humoras, kurį verta prisiminti

Savaitgalio serialas. „Scrubs“ – sveikas humoras, kurį verta prisiminti

Savaitgalio serialas. „Scrubs“ – sveikas humoras

Reda Krušinskaitė

Daugelis nebeįsivaizduoja ramaus vakaro be mėgstamo serialo naujo epizodo, o pasiklydusiems tarp šiuo metu rodomų istorijų apie magiją, vampyrus ar paauglius, siūlome prisiminti 2010 baigtą rodyti istoriją apie jaunuosius medikus – „Scrubs“.

Šis serialas Lietuvos audotorijai gali būti pažįstamas ir iš televizijos ekranų – prieš keletą metų viena iš didžiųjų televizijų mūsų šalies gyventojams pristatė kelis šio serialo sezonus (lietuviškai pavadinimas buvo išverstas „Daktariūkščiai“). Tiesą sakant, jau vien sezonų skaičius gali būti vienu iš teigiamų rodiklių – 2001 pradėta filmuoti istorija televizijų žiūrovus džiugino net devynerius metus. 

Kiekvienos serijos pradžioje rodoma rentgeno nuotrauka, kurioje širdis yra dešinėje pusėje (anatomiškai, atmetus retas išimtis, širdis būna kairėje). Serialo kūrėjas Billas Lawrence’as teigia, kad tai buvo sąmoningas sprendimas: „Jauni daktarai dažnai pasimetę bando suderinti savo asmeninį gyvenimą bei naują darbą, kuris atima neįtikėtinai daug laiko ir jėgų.“

„Scrubs“ veiksmas sukasi apie tris pasimetusius rezidentus, pradedančius savo medicinę praktiką, Johnas ‘J.D.’ Dorianas, Christopheris Turkas bei Elliot Reid. Vaikinai Johnas ir Turkas kartu baigę studijas stengiasi suderinti savo draugystę, daugybę laiko atimantį darbą ir naujai besivystančius santykius su antrosiomis pusėmis, o Elliot, mergina, kilusi iš gydytojų giminės ir gavusi vyrišką vardą, stengiasi kovoti su savo išsiblaškymu ir noru laimėti. Jaunuolius prižiūri kiek ciniškas, tačiau širdyje geras, daktaras Perry Coxas bei egocentriškas ligoninės vadovas Bobas Kelso. 

„Scrubs“, kad ir koks juokingas ar ironiškas bebūtų, niekada nėra kvailas – nors juokeliai nėra perspaustai intelektualūs, jų supratimui nereikia žinoti itin daug kultūrinio konteksto, tačiau humoras anaiptol nėra bukas ar įžeidžiantis. Šis serialas kartais pristatomas kaip komedija, kita vertus, čia daug dramos, nušviečiama filmavimo metu JAV gaji sveikatos draudimo sistema, kuri gydymą suteikia tik turtingiesiems, parodomi moraliniai sunkumai, su kuriais kasdien susiduria gydytojai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Juokinga tik iš pirmo žvilgsnio, vėliau imi suprasti, kad humoras (tebūnie kartais piktokas ar ironiškas, kartais ir vaikiškai nuoširdus) yra vienintelis vaistas padedantis išgyventi ligoninėje, kur trumparegiška buriokratinė sistema, kančia ir mirtis visada už kampo. 

IMDB įvertinimas: 8.7/ 10


Laikas.lt taip pat rašė apie šiuos serialus:

„Suburgatory“ – ausims paganyti
„American horror story” – psichologinė įtampa ir siaubas
„Shameless“ – sudėtingas didelės šeimos gyvenimas
Demonų medžioklė su „Išrinktaisiais“
Skrendam su „Pan Am“
Sudie, daktare Hausai
Seriale „Dead set“ – zombiai be jokių dramų!
„Dingę“: kaip vedžioti žiūrovus už nosies ir išsaugoti populiarumą
Seriale „Misfits“ – problematiški šių dienų super herojai
„Outsourced“ – juokingas, bet rasistinis serialas?
„X failai“: kultinis serialas apie bildukus ir sąmokslus
„Nusivylusios namų šeimininkės” – serialas, kurio niekas nenorėjo
Holivudo įžymybės ir retro mafija seriale „Boardwalk Empire“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top