Now Reading
Savaitgalio serialas. „Grožio peilis“ su S ženklu

Savaitgalio serialas. „Grožio peilis“ su S ženklu

Savaitgalio serialas. „Grožio peilis“ su S ženklu

Rasa Barčaitė

Serialų apie gydytojus ir ligoninės gyvenimą yra išties daug: pradedant senuoju geruoju „Ligoninės priimamuoju“ (ER), baigiant ekscentriškuoju „Daktaru Hausu“ (House M.D.). Nesame matę visų daktariškų serialų, tačiau manome, kad „Grožio peilis“ (Nip/Tuck) patiks net ir tiems, kurie nemėgsta kraujo, operacijų ar ligoninės palatų. Kodėl? Nes „Grožio peilyje“ rasite visko po truputį: sekas, apnuoginti užpakaliai, plastinės operacijos, homoseksualai, transvestitai, dideli papai, maži papai... Galime vardinti be galo, tačiau reziumė viena: aštru, taiklu ir stipru, kartais net per daug.

„Emmy“ ir „Auksinio gaublio“ laureatas ir daugelio kritikų puikiai įvertintas režisieriaus Ryano Murphy serialas pasakoja grožio industrijos užkulisius – Majamyje gyvenantys plastikos chirurgai bei geriausi draugai – Seanas McNamara (aktorius Dylanas Walshas)  ir Christianas Troy (aktorius Julianas McMahonas)  kiekvieną dieną susiduria su daugybe pacientų, ne tik norinčių pataisyti gamtos ar pasąmonės sukurtas grožio problemas, bet ir turinčių tamsią praeitį: vaikų prievartautojai, mafijos atstovai, šizofrenikai, žudikai… Plastikos chirurgai ne tik kartu dirba, bet ir dalijasi tuo pačiu sūnumi (apie tai vėliau), tomis pačiomis moterimis ir tomis pačiomis gyvenimo problemomis.

Dvi priešingybės

Serialo herojai, ties 40 metų riba esantys Christianas ir Seanas, yra  labai skirtingos asmenybės. Seanas – ramus ir permainų bijantis šeimos žmogus, kurio žmona nuolat nepatenkinta, jog dėl motinystės paaukojo medicinos studijas. Jų šeimyninis gyvenimas nuobodus, seksas monotoniškas, tačiau bent jau pradžioje abu nesusivokia, kad reikia kažką keisti. Christianas visiška priešingybė – įdegęs, be mažiausio riebaliuko ar raukšlelės gydytojas, vos ne kas naktį keičia sekso partneres, kuriomis tampa ir ligoninės pacientės. Christianas su moterimis elgiasi kaip su šiukšlėmis, ir to neslepia. Visgi vėliau jį supančios porno industrijoje dirbanti Kimber (aktorė Kelly Carlson), bet apie tai irgi ne laikas. Christianas operacinėje nėra toks geras, kaip Seanas, kuris nuolat pridengia partnerį ir taiso jo klaidas.

Kuo šis serialas neatsibosta, tai nuolatinė pagrindinių herojų charakterių kaita – iš nuolankaus vyro Seanas tampa savimi pasitikinčia asmenybe, o jo žmona sezonų eigoje suvokia, kad dėl nepasisekusios karjeros kalti ne vaikai ar vyras, o ji pati.

Bendra šeima

Seanas ir Christianas yra ne tik geriausi draugai, bet ir dalijasi viena šeima: Seano žmona Julia McNamara (aktorė Joely Richardson) yra ir labai gera Christiano draugė, kurią jis taip pat nuo seno slapta myli. Sezonų eigoje išaiškėja, kad ta meilė nebuvo vien platoniška ir turėjo skaudžių pasekmių.

Christianas neabejingas ir Julios pagyvenusiai mamai, kurią mielai patvarkė ne tik draugų vestuvių naktį, bet ir po veido patempimo operacijos. Žodžiu, draugai dalijasi viskuo ir dažnai to neslepia.

Kontraversijos

Kad ir kiek daug pagyrimų ir kritikų liaupsių susilaukė šis serialas, jį labai kritikuoja JAV  televizijos Tėvų kontrolės tarnyba. Pasak jų, nors „Grožio peilis“ transliuojamas vėlai ir su nuolatiniais įspėjimais apie rodomas nuogybes, tačiau vistiek pernelyg dažnai peržengia moralės ribas, ir netgi buvo siekta visai uždrausti jį rodyti.  Ypač kontrolės tarnybą papiktino serija, kurioje ligoninės morgo prižiūrėtojas prie savo žuvusios sesers galvos prisiuvo skirtingų lavonų kūno dalis (neskaitant ir žaginimo fakto), kurias Seanas ir Christianas turėjo atskirti.  Ši serija buvo apibūdinta kaip skatinanti nekrofiliją.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mūsų nuomone, serialas gali būti kenksmingas tik vienu atžvilgiu: Lietuvoje, kitaip nei JAV,  plastinės operacijos nėra tokios populiarios ir natūralios. Tad jums tiesiog natūraliai gali kilti noras nueiti pasitobulinti nosies kuprelę ar savo dukrai 18-ojo gimtadienio proga padovanoti krūtų padidinimo operaciją. Ir pabaigai, keletas serialo herojų citatų, kurios puikiai apibūdina „Grožio peilio“ stiliuką.

grožio peilis

Christianas: Neturi teisės atleist mano auklę!
Gina: Aš nenoriu, kad mano vaiką saugotų pigios kekšės!
Christianas: Bet jis nuolat būna su tavimi? Oi, atsiprašau, tu brangi kekšė.

Christianas: Klausyk, Seanai, tu gal ir esi mikrochirurgijos profas, bet jei reikia imtis putkų, tai čia aš esu genijus. Jei klitorį darysiu aš, ji jaus orgazmą.
Seanas: Nepamiršk, mes gydom pacientę, ne tik vaginą.
Christianas: Tau lengva sakyt. Tau neteko turėt reikalų su Džina Vagina.

IMDB įvertinimas 7.9/10


Laikas.lt taip pat rašė apie šiuos serialus:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top