Now Reading
Pusryčiai su… Zinedine Zidane

Pusryčiai su… Zinedine Zidane

Pusryčiai su... Zinedine Zidane

Laikas.lt

Europa pasinėrusi į futbolo karštinę, o vakar daugelis stebėjote Švedijos bei Prancūzijos susitikimą. Šiemet Prancūzijos rinktinę kamuoja traumos, o ištikimi vienuolikės gerbėjai tebesiilgi buvusio komandos kapitono, „Auksinio kamuolio“ savininko, ne kartą pripažinto geriausiu pasaulio futbolininku – Zinedine Zidane.

Šįryt pristatome ne tik šį sportininką, bet ir naują tradiciją – pusryčius su įdomia asmenybe, kuriuose pateiksime keletą faktų iš asmeninio gyvenimo bei karjeros.

Zinedine Zidane. Gimė 1972 – aisiais metais birželio 23 – ąją dieną, Marselyje, Prancūzijoje.

Apie vardą… Pilnas vyro vardas Zinedine Yazid Zidane, kalbama, kad viduriniuoju vardu jį vadino brolis ir tik vėliau šis buvo užregistruotas oficialiai, šiuo vardu jį šaukia tik šeimos nariai. Žaidėją daugelis vadina pravarde – Zizou, pastaroji prilipo jam žaidžiant „Girondins Bordeaux“ 1992 – 1996 – aisiais. Šis žodis sudarytas iš vardo ir pavardės skiemenų, tačiau pakeistas marselietiška maniera. Negana to, zizi šnekamojoje prancūzų kalboje reiškia penį, tad tokia pravardė tikrai nebūtų priimtina.

Apie karjerą… Futbolą pradėjo žaisti būdamas penkerių, o dešimties jau turėjo žaidėjo licenciją. Profesionalios karjeros metu žaidė „AS Cannes“, „Girondins Bordeaux“, „Juventus FC“ bei Madrido „Real“. 1998 – aisiais: Europos ir pasaulio metų futbolininkas, pasaulio metų futbolininkas 2000 – aisiais ir 2003 – aisiais. „Auksinio kamuolio“ savininkas.

Apie smūgius galva… 2006 – aisiais pasaulio čempionate Zizou galva smūgiavo italui Marco Materazzi į krūtinę už pastarojo niekinantį komentarą apie prancūzo motiną bei seserį. Gavęs raudonąją kortelę privalėjo palikti aikštę – dar prieš šias varžybas futbolininkas buvo paskelbęs apie profesionalios karjeros pabaigą, tad tai buvo jo paskutinis mačas. Ši istorija žinoma gan plačiai, tačiau ironiška, jog tai nebuvo pirmas kartas – pašalintas iš aikštės už smūgius galva ne į kamuolį vyras buvo dar „Juventus FC“ laikais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie šeimą… Tėvai kilę iš Alžyro, šeimoje augo penki vaikai. Pats Zizou turi žmoną ir keturis sūnus, įdomu tai, kad vaikų pavardės sudarytos iš abiejų tėvų parvardžių, o antrojo vyro sūnaus vidurinysis vardas yra Zinedine. Trys vyresnieji berniukai žaidžia futbolą Madrido „Real“ akademijoje.

Apie pinigus… Tebežaisdamas Madrido „Real“ Zizou buvo šeštasis pagal gaunamą atlyginimą – už sezoną jis gaudavo 61,4 milijono eurų, o papildomi 8,6 milijono susirinkdavo iš reklamos. Dalį uždirbamų pinigų vyras aukoja labdarai, taip pat visada dalyvauja labdaringuose renginiuose bei varžybose, sakydamas, kad „kiekvienas gali padaryti kažką, kad pasaulis taptų geresniu.“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top