Now Reading
2010-ųjų topai: Metų Laikas

2010-ųjų topai: Metų Laikas

2010-ųjų topai: Metų Laikas

2010 metai jau dėlioja paskutines savo dienas, o Laikas.lt skaičiuoja metų muzikinį ir vaizdinį „pelną”: kas gero pamatyta, išgirsta ir užfiksuota. Tad pristatome geriausius šių metų renginius, kuriuose buvome ir mums patiko.

Stingas – užvaldė jausmus

Išties nuostabus ir nuoširdus koncertas, sužavėjęs visus be išimties. Vilniaus „Siemens” arenoje susirinkusiems tūkstančiams gerbėjų kartu su Britų karališkuoju simfoniniu orkestru atlikėjas pristatė savo pasaulio turo „Symphonicities“ dainas. Energingasis Stingas su pertrauka publiką kerėjo beveik tris valandas. O Laikas.lt žurnalistės straipsnį apie šį koncertą rasite čia.

Burbuliatorius 2010

Burbuliatoriaus misija – paversi miestą malonia vieta susirinkti, išginti bendrapiliečius į gatves ir parkus, įpratinti gerai jaustis savo mieste. Tai tęstinė ir reguliari miesto veikos akcija, kaip kokia Kritinė masė (dviratininkų kolona, važiuojanti miesto gatvėmis kiekvieną paskutinį mėnesio penktadienį), kurianti alternatyvius buvimo mieste būdus ir platinanti atviro vakarietiško miesto kultūrą. Laikas.lt  žurnalistams burbulus pūsti patiko, plačiau skaitom čia.

Kinas po atviru dangumi

Ar buvote? Liepos ir rugpjūčio mėnesiais gero kino mėgėjų traukos centru buvęs „Kinas po žvaigždėmis“ rugpjūčio 28-osios vakarą atsisveikino su žiūrovais iki kitos vasaros. Gamta, tarsi nenorėjusi, kad kino gryname ore sezonas apskritai baigtųsi, „Kino po žvaigždėmis“ rezidenciją – piano.lt kiemelį šeštadienio vakarą užtvindė lietumi. Todėl linksmybes organizatorių komanda perkėlė į saugesnę ir šiltesnę aplinką – kino teatrą „Pasaka“. Plačiau rasite čia.

Gero laiko fiesta – „Be2gether”

Šiame festivalyje turbūt apsilankė pusė Lietuvos. Jau tradiciniu tampančio muzikos ir menų festivalio „Be2gether” lankytojai galėjo išgirsti elektroninės muzikos atstovus „Empire of the Sun”, šėlti progresyvaus roko grupės „Skunk anansie” bei sunkiojo roko grupės „Haydamaky” pasirodymų metu, entuziastingai lankytojų buvo sutinkti ir lietuvių atlikėjai – Lietuvos elektroninės muzikos atlikėjų projektas „Silence family”, Skamp, InCulto. O plačiau rasite čia

Romantiškai rudeniški AHA 

Atsisveikinimo turas – liūdna ir kartu gera žinia melomanams. AHA į Lietuvą atvyko ne numirti, bet atvirkščiai gyvai ir oriai atsisveikinti ir tai jiems pavyko. AHA nesistengė pademonstruoti kažko, prie ko nėra pratę – jokio skandalingo šou, tiesiog gera, laiko patikrinta, kokybiška muzika. Aksominio balso vokalistas Mortenas Harketas su publika bendravo nedaug – dėkojo už ilgus bendravimo metus, ištikimybę AHA kūrybai. Laikui.lt patiko, plačiau skaitome čia.

Tebūnie naktis!

O naktis ir buvo! „Tebūnie naktis!“ tai — 2007 m. iš Europos sostinių atėjusi ir jau pamažu tradicine tampanti įvairiais nemokamais kultūriniais renginiais miestą ir jo gyventojus lepinanti šventė. Esminis šventės akcentas — visi renginiai vyksta vakare ir naktį. Naktinėjo ir Laikas.lt, viską rasite čia.

Alina ir Loftas

Alina Orlova , o tiksliau, jos kuratorių komanda, puikiai žino šios atlikėjos vertę ir įprastai bilieto kainos nenuleidžia žemiau 30 Lt. Šįkart Lofte buvo kitaip: patys klausytojai galėjo nuspręsti, kiek jie nori susimokėti už koncertą, o retas kuris buvo linkęs permokėti.  Plačiau rasite Laikas.lt reportaže.

Festivalis „Gaida“

Manote, kad žinote, kas yra šiuolaikinė ir moderni opera? Ir galbūt ir žinote, tačiau ar matėte? Šią dilemą  išsprendė šiuolaikinės muzikos festivalis Gaida, kuris savo klausytojams pasiūlė įspūdingiausią, sudėtingiausią, didžiausio biudžeto ir gausiausias tarptautines pajėgas subūrusį projektą – operą „Massacre“ apie Šv. Baltramiejaus nakties žudynes Paryžiuje. O Laikas.lt žurnalistės įspūdžius rasite čia.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jazzu ir Leonas. Naujas skambesys

Jazzu jau spėjo pabuvoti ir ant Laikas.lt penkto numerio viršelio, intervius su ja rasite Žmonių rubrikoje. O su nauju albumu „Score“, kaip teigė patys atlikėjai, jie žengia naują žingsnį.  Albumo pristatymas vyko „Tamstos” klube ir visus įtikino, kad jaunieji muzikantai tikrai keičia lietuviškos muzikos kryptį. Išsamią nuotraukų galeriją ir koncerto aprašymą rasite čia.

„Fluxus Ministerija”

Ši vieta jau tapo vilniečių susibūrimo tašku, kuriame vyksta labai daug nemokamų renginių. O Ministerijos atidarymas buvo išties įspūdingas ir turbūt visi prisimena vieno iš „Fluxus ministerijos” iniciatorių Artūro kalbą nuo stogo. „Fluxus Ministerijoje” šiuo metu veikia apie du šimtai įvairių sričių menininkų – alternatyvios energijos laboratorija, „Forumo” teatras, „Spoken word”, skulptūros ir intermedijos dirbtuvės, vyno ir vandens baras „Ligoninė” bei daugelis kitų. O reportažą iš atidarymo rasite čia.

„Gatvės muzikos diena“

Turbūt visi buvome, matėme ir girdėjome. Gegužės 1-ąją, Lietuvos miestų ir miestelių gatvėse aidėjo jau tradicine tampanti „Gatvės muzikos diena“. Ši graži Andriaus Mamontovo inicijuota šventė Vilniuje pritraukė per keturis šimtus atlikėjų ir senamiestį užtvindė miniomis smalsuolių iš Vilniaus ir kitų Europos miestų. O Laikas.lt žurnalistės reportažą rasite čia.

O koks Jūsų buvo geriausias šių metų Laikas? Pasidalinkite savo įspūdžiais.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top