1. Arbata buvo atrasta Kinijoje ir atgabenta į Japoniją.
2. Ledinė arbata arba kava bus gardesnė, jei ledo kubeliai bus padaryti iš arbatos ar kavos vietoj vandens.
3. Jei norite, kad šaltoji arbata būtų skaidri, ją atšaldykite kambario temperatūroje. Jei atšalus vis dar trūksta skaidrumo, įpilkite kelis lašus verdančio vandens.
4. Jei norite arbatai suteikti papildomo skonio, įdėkite kelis gabalėlius apelsino žievelės.
5. Ceilono sala yra didžiausias arbatos tiekėjas visame pasaulyje.
6. Patyręs arbatų rinkėjas gali pririnkti 18 kg. arbatos lapelių per dieną.
7. Gerdami arbatą su citrina nenaudokite puodukų iš polistirolo. Karštos arbatos ir citrinos santykis išardo puoduko kancerogenines medžiagas ir paskleidžia jas į gėrimą.
8. Taninas – cheminė medžiaga, kuri randama arbatose ir raudoname vyne dalyvauja geležies, tiamino ir vitamino B12 pasisavinime.
9. Juodoji arbata yra labiausiai paplitusi Amerikoje. Čia yra importuojama 60 milijonų kilogramų arbatos per metus. 72 % visos arbatos yra importuojama iš Indijos
10. Iš 1 kilogramo arbatos žolelių galima išvirti beveik 400 arbatos puodelių.