Now Reading
10 geriausių ir sėkmingiausių Europos kulinarų

10 geriausių ir sėkmingiausių Europos kulinarų

10 geriausių ir sėkmingiausių Europos kulinarų

10 pačių jauniausių ir sėkmingiausių Europos kulinarų, pelnytai išgarsėjusių ne televizijos dėka! Jų atkaklumas, ryžtas, gabumai ir talentai padėjo jiems tapti jaunais gastronomijos genijais!

Christian Puglisi; restoranas “Relae”, Danija

Šis 28 metų sicilietiško kraujo kulinaras atidarė savo pirmąjį Relae restoraną po to, kai jam teko padirbėti “El Bulli” restorane, bei būti II šefu Kopenhagos “Noma” restorane. Žvelgiant į kai kuriuos šio virėjo šedevrus kyla mintys, kad jaunuolis sumaišė viską, kas pakliuvo po ranka, tačiau talentas neginčytinai yra! Jo gabumus tikrai įvertintumėte paragavę sūdytos makrelės (karališkosios skumbrės) su žiediniais kopūstais, paskanintos citrinos žievelės koše (tyrele).

Alexandre Gauthier; restoranas “La Grenouillère”, Prancūzija

Prieš dvejus metus Aleksandras Gotje grąžino savo šeimos restoranui, įsikūrusiam šiaurės Prancūzijoje, Mišelino (Michelin) žvaigždę ir pratęsė kelionę link pasaulinio pripažinimo. Jaunasis talentas mokėsi Prancūzijos gastronomijos rojuje – pas Aleną Diukasą “Plaza Athénée” restorane, Paryžiuje. Aleksandras mėgsta stebinti savo lankytojus keistais produktų deriniais, pavyzdžiui vienas tokių miksų: putpelių kiaušiniai, išdėlioti ant Briuselio kopūstų su trintais česnakais bei kubeliais pjaustytomis vynuogėmis!

Mathieu Rostaing Tayard; restoranas “Le 126″, Prancūzija

Metju gali drąsiai teigti, kad jo restoranas yra geriausias Lione, o jo vadovui tik 27 metai. Iki šiol Metju buvo pastebėtas virtuvėse šalia tokių įžymybių kaip Nikolia Le Bek ir Pjeras Ganjeras. Restorano meniu puikuojasi keturi patiekalai, kainuojantys po 35 Eurus, tačiau jūsų skonio receptoriai įvertintų minėtus patiekalus ir po 350 Eurų už kiekvieną!

Greg Marchand; restoranas Frenchie, Prancūzija

Norėdami patekti pas Gregą turėsite rezervuoti staliuką bei laukti mažiausiai 2 mėnesius! Gregas Maršanas dirbo Jungtinėj Karalystėj, Niujorke ir visiškai įkūnija savyje néo-bistrot judėjimą kurdamas inovacinius patiekalus virtuvėje, kurioje yra nedaug erdvės ir labai mažai įrangos!

Pier Giorgio Parini; restoranas “Povero Diavolo”, Italija

Pjeras Džodžo Parinis yra dirbęs trijų Mišelino žvaigždučių restorane “Le Calandre”, žymiu tuo, kad kievieną dieną siūlo naują meniu. Šį jaunuolį dažnai vadina “žolelių ir prieskonių karaliumi”, kadangi jam išties įspūdingai sekasi taikyti savo žinias virtuvėje.

Inigo Pena; restoranas “Narru”, Ispanija

Dvidešimt aštuonerių metų šefas pasižymi ypatinga koncentracija ties gastronominių idėjų inovacijomis. Jo virtuvės bazė – paprasti produktai. Mėgstamiausias Inigo derinys – tai patiekalai iš žuvies su ryžiais.

Magnus Nilsson; restoranas “Fäviken”, Švedija

Matomai tai išties pats ekstravagantiškiausias Europos restoranas. Švedijos šiaurėje įsikūręs restoranas suteikia 27 metų Magnusui Nilsonui visišką laisvę naudoti vietinius produktus. Sukrešėjęs vietinių gyvūnų kraujas – tai taip pat visai priimtinas produktas. Žiūrėkite kaip skaniai atrodo toks pavadinimas: “stirna šiltame kiaulės ir tetervino kraujyje, laukinėse žolelėse”

Brett Graham; restoranas Ledbury, “Jungtinė Karalystė”

Visai neseniai Bretas iškovojo antrą Mišelino žvaigždę bei svarbiausią UK gastronominę premiją. Šio jauno australo restorane svečiavosi daugybė žinomiausių pasaulio kulinarų: Renė Redzepi, Ferranas Adrija, Alenas Diukasas ir kiti. Jie ragavo keptą atvirоje ugnyje makrelę su rūkytu unguriu ir keltiškomis garstyčiomis bei Jorkšyro škotišką kurapką, pagamintą arbatoje su graikiškų riešutų pienu. Visi liko patenkinti!

Stevie Parle; restoranas “The Dock Kitchen”, Jungtinė Karalystė

Stivis Parlas (25 m.) atidarė savo restoraną-klubą 2009 metų pabaigoje. Neseniai veikiantis restoranas padėjo jaunam virėjui iškovoti “Jaunojo šef-virėjo” premiją dėka paprastos sudėtingos virtuvės! Štai taip gudriai!

Tim Siadatan; restoranas “Trullo”, Jungtinė Karalystė

Geriausia itališka virtuvė Londone randasi būtent minėtam restorane. 28-metis kulinaras pelnytai tapo žinomas! Bedarbio paauglio atkaklumas bei mokymasis iš televizinių Džeimio Oliverio laidų atvedė Timą prie tikslo! Jo drąsūs patiekalai sudaromi iš grilyje kepamų variacijų, pvz.: visa makrelė, putpelė, kepta jaučio širdis su pipirais ir chorizo – ispaniška dešra arba švelnus veršienos karbonadas su pienių daigais!



Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt