Now Reading
2015 metų Europos čempionatas veikiausiai vyks Ukrainoje

2015 metų Europos čempionatas veikiausiai vyks Ukrainoje

2015 metų Europos čempionatas veikiausiai vyks Ukrainoje

basketnews.lt

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir jos Europinės atšakos („FIBA Europe“) nesutarimai persikėlė į diskusijas dėl „Eurobasket 2015“ organizavimo. Trečiadienį pranešta, kad iš kovos dėl šių pirmenybių organizavimo pasitraukė jungtinį projektą siūliusios Prancūzija, Vokietija, Italija ir Kroatija.

Neoficialiai kalbama, kad toks žingsnis žengtas po savaitgalio FIBA ir „FIBA Europe“ nesutarimų dėl olimpinio atrankos turnyro organizavimo. FIBA pasirinko Venesuelą, nors didžiausias pajamas generuojanti Europa palaikė idėją varžybas rengti Lietuvoje.

FIBA prezidentas yra prancūzas Ivanas Mainini, turintis didelę įtaką Prancūzijos krepšinio federacijoje, o būtent ši federacija kartu su vokiečiais buvo pagrindiniai 2015 metų pirmenybių projekto iniciatoriai.

Prancūzai paskelbė, kad 2015 metų Europos čempionato rengėjas nebus pasirinktas skaidriai, todėl jie pasitraukia iš konkurso.

Tačiau neoficialiomis žiniomis, keturių šalių projektas būtų buvęs atmestas, nes jos siūlė itin nepalankias čempionato organizavimo mokesčio mokėjimo sąlygas. Keturios šalys didžiąją dalį iš 8 mln. eurų sumos norėjo sumokėti tik prieš pat pirmenybes, o „FIBA Europe“ toks grafikas netenkino.

Todėl jausdamos, kad rinkimus pralaimės, keturios šalys atsiėmė savo kandidatūrą prieš pat balsavimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Po tokio akibrokšto likus vos kelioms dienoms iki 2015 metų Europos čempionato šeimininkės paskelbimo „FIBA Europe“ turės rinktis iš vienintelės konkurse likusios kandidatės – Ukrainos. Koks sprendimas bus priimtas, paaiškės jau gruodžio 18 dieną Miunchene.

Prancūzijos krepšinio federacijos išplatintame pareiškime šios vadovas Jeanas-Pierre’as Siutat ir Vokietijos krepšinio federacijos prezidentas Ingo Weissas pažymėjo dėję visas pastangas, kad 2015 metų pirmenybės būtų išskirtinės. Teigiama, kad visos keturios jėgas suvienijusios šalys turėjo vyriausybių paramą ir vylėsi skaidraus nugalėtojų paskelbimo. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top