Azerbaidžanas – šalis, kurios gyventojai tikrai moka ir žino, kaip pagaminti skanų, tobulą avienos šašlyką! Vakar mes tuo įsitikinome patys!
Sugalvojom vėl praleisti puikų vakarą (pasitaikė nuostabi proga – draugo gimtadienis) ir mūsų stalą puošė ne kas kito, o azerbaidžaniškas šašlykas.
Azerbaidžaniškas (avienos) šašlykas
Mėsą supjaustykite kubeliais po 30-40 g, įdėkite į porcelianinį arba emaliuotą indą, įberkite druskos, maltų pipirų, įdėkite smulkiai pjaustytų svogūnų, smulkintų petražolių, vyno acto arba citrinų sulčių (mes naudojom citrinų sultis), išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 4-5 val. vėsioje vietoje.
Jaunai avienai marinuoti nenaudokite acto. Mėsos gabaliukus sumaukite ant iešmų, sutepkite sviestu ir kepkite ant įkaitusių žarijų nepertraukiamai sukinėdami iešmus. Iškepusį šašlyką įdėkite į padėklą, papuoškite žolelėmis. Atskirai patiekite stambiai pjaustytų svogūnų laiškų, šviežių pomidorų, citrinų griežinėlių, tkemalio padažo ir raugerškio.
Reikalingi produktai:
aviena – 600 g,
svogūnai – 2 vnt.
vyno actas – 5 stal. š.
sviestas – 25 g,
svogūnų laiškai – 100 g,
pomidorai – 4 vnt.
tkemalio padažas – 3-4 stal. š.
švieži arba džiovinti raugerškiai,
citrinos – 1 vnt.
petražolės, krapai – 1 kuokštas,
pipirai – savo nuožiūra,
druska – savo nuožiūra.