Now Reading
Centrinės Azijos virtuvės gerbėjams – maloni staigmena! (Foto)

Centrinės Azijos virtuvės gerbėjams – maloni staigmena! (Foto)

Centrinės Azijos virtuvės gerbėjams - maloni staigmena! (Foto)

Vilniuje, Naugarduko g. 14, įsikūrė pirmasis Lietuvoje uzbekiško maisto restoranas „Čaichana“. Čia sausio 25 d. vyko atidarymo vakarienė, į kurią susirinkę svečiai buvo vaišinami visa gausybe tradicinių Centrinės Azijos patiekalų.

Vakarienės metu restorano šeimininkas Emilis Vaisokas noriai pasakojo apie patiekalus, arbatos klubą, kuris ir buvo pirmasis žingsnis šios idėjos link, apie čia dirbančius virtuvės meistrus bei daugelį kitų įdomių dalykų. Varčiusieji restorano meniu taip pat liko maloniai nustebinti – išties gardžių patiekalų kainos labai patrauklios, o porcijos – kuo įvairiausios.
 
Be minkštutės, čia pat iškeptos tradicinės uzbekų duonos, vištienos šašlykų ir kitų gardumynų, didžiausio svečių susižavėjimo sulaukė vakaro „vinimi“ tapęs uzbekiškas plovas, kurį pristatė pats virtuvės šefas Mumin – Akia, savo šalyje jau ne vienerius metus garsėjantis profesionalumu. Abejingų neliko ir rytietiškiems saldumynams „Pachlava“, „Varak“ ir „Čiak – čiak“.
 
Nuotaikingą ir jaukų vakarą užbaigė arbatos ceremonija, kurioje šios srities meistras ne tik demonstravo paruošimo procesą, pasakojo apie gėrimo ypatybes, bet ir išdavė paslaptį, jog jo gaminama abata – ypatinga ir labai reta, išsilaikiusi net 15 metų.
 
Na, o laikas.lt siūlo savo skaitytojams susipažinti su vakaro akimirkomis ir restorano siūlomu asortimentu.

 

Nuotraukos Aistės Bimbirytės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top