Now Reading
Kaip išsirinkti mocarelos sūrį

Kaip išsirinkti mocarelos sūrį

Kaip išsirinkti mocarelos sūrį

Daugelis šeimininkių jau nebeįsivaizduoja, kad gaminant salotas galėtų apsieiti be mocarelos.

Šviežia mocarela – tai šviežias, jaunas (nebrandintas), minkštas ir šlapias sūris. Parduodamas išmirkytas savose išrūgose. Deja, tai, ką matome prekybos centrų lentynose – toli gražu ne tikroji mocarela.

Nors mocarelos sūris gali būti gaminamas iš pasterizuoto ir nepasterizuoto karvių pieno, autentiška ir tikroji mocarela gaminama tik iš buivolių pieno. Ant tokio sūrio įpakavimo turi būti parašyta “Mozzarella di Bufala”.

Hermetiškoje pakuotėje tikroji mocarela tinkama vartoti tik apie mėnesį.

Iš karvių pieno gaminamą mocarelą patys italai vadina “fior di latte” (pieno gėlė). Jo skonis šiek tiek skiriasi, be to, taip pagamintas sūris yra daug pigesnis.

Maži, maždaug 2,5 cm skersmens šviežio mocarelos rutuliukai, marinuoti gryname arba prieskoniais pagardintame alyvuogių aliejuje, vadinami “boconccini”. Rūkytas sūris pavadintas “mozzarella affumicata”. “Manteca” yra šviežias mocarela sūris, apvyniotas apie gabalėlį sviesto.

Šviežia mocarela turi būti balta, minkšta ir itin elastinga. Perpjovus sūrio rutuliuką iš jo turi išbėgti šiek tiek balto skysčio. Tačiau ne vienas virtuvės šefas pripažįsta, kad vietinių gamintojų mocarela dažnai būna kartoka, sausa ir kieta. Tiesa, tokie sūriai dažnai būna pigesni. Taigi, rinktis teks jums patiems.

Pirmiausia, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį pirkdami mocarelą – tinkamo vartojimo laikas. Kadangi šis sūris labai greitai genda, prekybos tinklai ne visada spėja jį parduoti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jeigu mocarelos tinkamumo vartoti laikas yra pasibaigęs arba einanti į pabaigą, sūris bus gelsvos spalvos, kartokas. Atsiranda ir nemalonus rūgstančio pieno kvapas.

Atidarius pakuotę, išrūgų neišpilkite, priešingu atveju, sūris sukietės ir labai greitai suges. Sūrio rutuliukus su skysčiu supilkite į stiklainį. Taip laikomą sūrį pasistenkite suvartoti per dvi dienas. Laikyti mocarelą geriausia pačiame šilčiausiame šaldytuvo sektoriuje. Šaldiklis ir mocarela – nesuderinama. Jeigu sūrį užšaldysite, atšilęs jis labiau primins varškės masę.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt