Now Reading
Natalie Shau+Hideo=prieblandos fotografija (interviu, foto)

Natalie Shau+Hideo=prieblandos fotografija (interviu, foto)

Natalie Shau+Hideo=prieblandos fotografija (interviu

Aleksandras Rimdžius
Nuotr. – Hibou photography

Jungtinis mūsų didžiosios skaitmeninio meno enigmos Natalie Shau ir dar mįslingesnio kolegos Hideo projektas „Hibou photography“ – dar tik vieną žvakutę ant gimtadienio torto spėjęs užpūsti įvykis meno padangėje.

Atrodo, naujasis projektas tęsia ankstesnes Natalie tradicijas, tad ar verta čia ką nors pasakoti – juk pati menininkė bene kiekviename interviu kantriai aiškina savo kūrybos filosofiją, estetiką bei kontekstą? Tik asmeniškai man keletas modelių fotografijose vizualiai priminė pačią Natalie (taip, kai kuriuose darbuose yra ir ji). Gaila, bet sužinoti, ar tai tik sutapimas, nebuvo lemta – kol viena iš labai užimto kūrybingojo pelėdų tandemo kruopščiai ruošė žurnalo viršelį, kita, nutūpusi ant mėnulio šviesos nušviestos mirusio medžio šakos, greitai, kol dar laikrodis neišmušė vidurnakčio, sutiko atsakyti į kelis klausimus. Susipažinkite – Hideo.

Kokia pavadinimo esmė, kaip šis prancūziškas žodžio „pelėda“ atitikmuo atspindi Jūsų abiejų pasaulėjautą ir bendradarbiavimą?

Mes mėgstame pelėdas, o ir šiaip esame naktiniai žmonės, tai ir pasivadinome „Hibou“.

Kaip susipažinote, kaip ir kada kilo mintis apie šį projektą? Ar visada sutampa požiūriai, netenka leistis į kompromisus?

Mintis kurti savo studiją kilo 2010 m. žiemą. Iki to laiko abu atskirai ilgą laiką domėjomės fotografija, svarstėme galimybes turėti savo studiją, bet vis atbaidydavo tai, kad vienam tuo kokybiškai verstis yra sunku. Susipažinus ir ėmus fotografuoti kartu, šis klausimas išsisprendė savaime.

Kompromisų ieškoti netenka, nes turime panašų skonį bei mus jungiančias idėjas.

Kaip supratau, Jūs abu esate fotografai – ar Jūsų abiejų funkcijos sutampa, ar yra kokių nors niuansų ir skirtumų? 

Taip, fotografuojame abu, tačiau ne konkuruojame, o vienas kitą papildome. Natalie rūpinasi stilistika ir fotografijų retušavimu, o aš – šviesa ir kitais techniniais dalykais.

Kaip apibrėžtumėte tai, ką darote (su kuo bendradarbiaujate, darbų pobūdis ir t. t.)?

Bendradarbiaujame su Lietuvos ir užsienio aksesuarų bei drabužių dizaineriais, įvairių žurnalų leidėjais. 

Taip pat esame dėkingi Lietuvos modelių agentūroms, kurios suteikia galimybę dirbti su jų modeliais.

Labiausiai domina portretinė ir mados fotografija, todėl daugiausia stengiamės tik tuo ir verstis. Taip pat dažnai fotografuojame medžiagą (angl. stock) Natalie photoart’ui.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie Natalie mes žinome turbūt viską, ką mums priklauso žinoti. Norėtųsi susipažinti ir su kolega? Paklausti, ką slepia Hideo slapyvardis, sužinoti šį tą apie gyvenimo kelią ir pomėgius bei tikslus.

Slapyvardis Hideo prilipo dar nuo senų laikų, kai Lietuvoje pradėjo plisti internetas ir visi prisistatydavo slapyvardžiais. Fotoaparatai traukė nuo vaikystės, bet rimčiau jais domiuosi nuo 2006 metų – iš pradžių susidomėjau portretine fotografija, vėliau analogine vidutinio formato fotografija. Mėgstamiausi fotografai – Tim Walker, Erwin Olaf, Paolo Raversi.

Kokie Jūsų abiejų tolesni planai? Kiek ilgalaikis ir savarankiškas „Hibou“ projektas?

Planai – tęsti bendradarbiavimą ir sukurti daugiau įdomių fotosesijų.


Šis straipsnis publikuotas rugsėjo mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema BE GRIMO, kurį galite rasti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

Fotografo R. Vikšraičio socialinių paribių realybė
E. Jakilaitis: „Niekada napanikuoju tiesioginiame eteryje“
Juodas darbas svetur – dideli pinigai? (pasidalinimas patirtimi)
Imantas Reed: „Aš sakydavau „Ne“, o jie man vis tiek įjungdavo fonogramą“
Natalie Shau+Hideo = prieblandos fotografija
Normalūs bachūrai operuoja kebabą
Interneto komentarų kultūra Lietuvoje
Subjektyvus profesionalaus žiūrovo interviu

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top