Now Reading
Pusryčiai su … Mickey Mouse

Pusryčiai su … Mickey Mouse

Pusryčiai su ... Mickey Mouse

Laikas.lt
Pagal Iglu.com

Šiandien ir vėl kviečiame pusryčiauti su įžymybe. Tiesa, dėl netradicinio svečio, rekomenduojame ant stalo padėti kiek daugiau sūrio… Mickey Mouse, Lietuvoje dar vadinamas peliuku Mikiu, yra bene garsiausias animacinių filmų herojus, pažįstamas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Visgi yra keletas faktų, kurių galbūt dar nežinojote apie šį kultinį personažą.

1) Peliuką Mikį (kaip ir jo nuolatinę palydovę Minnie) iki 1946 metų įgarsino pats Woltas Disney. Vėliau ši garbė patikėta tik dviems žmonėms: Jim’ui MacDonaldui ir Wayne’ui Allwine’ui.

2) Ironiška, tačiau peliukas Mikis nebuvo pagrindinis filmukų personažas – ryškiausia rolė buvo skirta Plutui. Nepaisant to, Waltas Disney gavo Oskarą už Mickey Mouse sukūrimą. Peliuko Mikio ir kitų personažų tėvas jų gavo daugiausiai per visą istoriją – net 22.

3) Antrojo pasaulinio karo metu egzistavo karinis slaptožodis „Mickey Mouse“.

4) Pradžioje Waltas Disney savo kūrinį vadino Mortimer. Visgi, jo žmona Lillian įkalbėjo Mortimer pakeisti į Mickey.

5) Peliukas Mikis buvo pirmasis prakalbęs animacinis personažas istorijoje. 1929-aisiais pirmieji jo žodžiai buvo „Hot dogs!”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

6) Mickey turi didžiulę drabužių spintą, kurioje ne mažiau nei 175 skirtingi kostiumai. Minnie turi dar daugiau – per savo karjerą ji buvo aprengta daugiau nei 200 įvairių eilučių.

7) Pirmoji daina pasirodžiusi visoje Disney kūryboje buvo „Minnie’s Yoo Ho“.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top