Now Reading
Kiek svėrė didžiausias pasaulyje mėsainis ir kiti faktai, kurių nežinojote apie hamburgerius

Kiek svėrė didžiausias pasaulyje mėsainis ir kiti faktai, kurių nežinojote apie hamburgerius

Kiek svėrė didžiausias pasaulyje mėsainis ir kiti faktai

Laikas.lt
„Hesburger“ informacija

Lietuvoje mėsainiai atsirado tik 1996 metais, todėl natūralu, kad mes dar daug apie juos nežinome. Bet daug žino Vakarų šalių gyventojai, kurie mėsainių istoriją skaičiuoja jau nuo 18 a. Dalinamės šiais faktais ir su jumis.

Ar žinojote, kad:
  1. Pavadinimas „Hamburgeris“ kilo iš Vokietijos miesto Hamburgo. 18 a. emigrantai iš Vokietijos šį patiekalą bei jo pavadinimą atgabeno į Jungtines Amerikos valstijas.
     
  2. Pirmasis mėsainių restorano tinklas atsirado JAV, pavadinimu Baltoji Pilis („White Castle“).
     
  3. Elvis Presley labai mėgo mėsainius, o ypač sūrainius. Per dieną galėdavo suvalgyti net 8. Dainininko mėgstamiausias mėsainių restoranas buvo „Gridiron“ Memfyje, JAV.
     
  4. „Fleur de Lys“ restoranas, įsikūręs viešbutyje „Mandalay Bay“, Las Vegase, teigia pardavęs patį brangiausią mėsainį pasaulyje – „Fleurburger 5000“. Šis nepaprastas mėsainis buvo gaminamas iš Kobė jautienos, pagardintas triufeliais bei patiekiamas gražioje bandelėje. Prie tokio mėsainio visada patiekiamas „Chateu Petrus“ vyno butelis bei prabangios taurės, kurias galima pasilikti sau. Toks malonumas kainuoja nei daug, nei mažai – 13 350 litų.
     
  5. Yra toks posakis „Kur būtų kečupas be mėsainių?“ Beveik visi mėsainių gamintojai stengiasi pasiūlyti išskirtinius padažus savo patiekalams.
     
  6. Didžiausias pasaulyje mėsainis pagamintas Seimūre, Viskonsino valstijoje JAV, praėjusio amžiaus pabaigoje. Jo svoris viršijo 2,5 tūkst. kg. Iki šios dienos jo niekas nenukonkuravo.
     
  7. 1998 metais „Denny’s Beer Barel“ baras Klierfilde, Pensilvanijos valstijoje, pagamino 3 kg mėsainį pavadinimu „Ye Olde 96er“. Jis patiekiamas su dviem pomidorais, salotomis, 12 gabaliukų amerikietiško sūrio, puodeliu pipirų, dviem svogūnais bei gausybe majonezo, pomidorų padažo bei sviesto. Dar niekam nepavyko įveikti tokio mėsainio.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top