Now Reading
Tinkamiausi produktai naktipiečiams

Tinkamiausi produktai naktipiečiams

Tinkamiausi produktai naktipiečiams

Sportokuras.lt

Neneikime – visi esame bent kartą naktį pravėrę šaldytuvo dureles, kai gurgiantis skrandis nebeleidžia mėgautis miego teikiamais malonumais. Ypač dažnai taip nutinka, jei savaitgalį grįžtame iš vakarėlio ar ilgos kelionės. Visi aplinkui tik ir kalba, jog toks naktinis užkandžiavimas yra didžiausia katastrofa… Bet ar tikrai? Štai keli produktai, kuriais galite užkandžiauti net giliausią naktį.

Jogurtas

Natūralus jogurtas yra vienas geriausių triptofano (gyvulinės kilmės produktuose randamos amino rūgšties) šaltinių. Ši struktūra yra būtina norint, jog kūnas gamintų serotoniną – neurotransmitorių, kuris mus ramina ir verčia jaustis mieguistiems.

Indelis jogurto su keliais šaukšteliais uogienės taip pat aprūpins organizmą angliavandeniais, kurių pagalba triptofanas greičiau pasieks smegenis ir pradės veikti.

Sausi pusryčiai

Sausi pusryčiai naktipiečiams? Pasirodo, jog taip. Žinoma, mes kalbame ne apie tuos saldžius ir įvairiaspalvius, o sveikus pilno grūdo dribsnius, kuriems skonis suteikiamas ne gausiu E raidžių kiekiu.

Naudodami dar ir liesą pieną, gausite didelę porciją kalcio ir papildomą lašelį angliavandenių, kurie neapsunkins ir tuo pačiu pasotins.

Kiaušiniai

Juose – ir jau minėtas triptofanas, ir baltymai, ir angliavandeniai, todėl kiaušinius drąsiai galima tituluoti idealiu naktipiečių pasirinkimu. Ant kepamos plaktos kiaušinienės pabarstykite tarkuoto sūrio ir iki pat ryto būsite sotūs bei laimingi.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sumuštiniai

Be abejo – tik su pilno grūdo duona ir kitomis sveikomis sudėtinėmis dalimis, pavyzdžiui vištiena arba kalakutiena. Tik įsitikinkite, jog šis sumuštinis neviršija dienos kalorijų limito, nes naktinis užkandžiavimas greitai gali virsti nereikalingais kilogramais.

Bananai

Bananai turi natūralios medžiagos melatonino, kurį organizmas naudoja ramesniam nakties miegui užtikrinti. Per mažas kiekis melatonino organizme gali sukelti bemiegę naktį, todėl suvalgydami bananą ne tik pasisotinsite, bet ir greitai keliausite į sapnų karalystę!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top